Taivaannaulan uusi kalenteri on tilattavissa yhdistyksen verkkokaupasta!

Taivaannaulan kalenteri 2015

Kalenteri seurailee vanhan kansan juhlapyhiä ja vuodenkiertoa, joka alkaa ja päättyy loka-marraskuun vaihteen kekriin. Juhlaperinteen osalta kalenterissa on painotettu suomalaisen luonnonläheisen kansanperinteen kannalta olennaisia merkkipäiviä ja kansanperinnettä.

Uuden kalenterin teemaksi on valittu entisajan naisten työt. Suomen Kirjallisuuden Seuran arkistosta löytyy erittäin laaja ja hyvä kokoelma mustavalkoisia valokuvia, joista kalenterivastaavamme Kaisu Mokkila on valinnut 14 nyt kalenterissa nähtävää kuvaa. Valokuvat on kuvannut kansanperinteen kerääjä professori Samuli Paulaharju 1900-luvun alkuvuosikymmeninä keruumatkojensa yhteydessä.

Taivaanaulan kalenteri 2015 - Lokakuu

Halusimme nostaa naisen entisajan elämän kirjon mahdollisimman monipuolisesti esille. Kaikista mahdollisista töistä ei kuitenkaan ole valokuvia, mutta kalenterista saa melko kattavan kuvauksen naisen töistä. Osa töistä on täsmälleen samoja näin 2000-luvullakin. Ehkä vain koneet tai työmenetelmät ovat hieman kehittyneet ja sähkön ansiosta mitä tahansa työtä voi tehdä miltei milloin tahansa. Työt eivät ole enää niin sidoksissa valon ja luonnon kierron vuotuiseen rytmiin.

Taivaannaulan kalenteri 2015 - Kansanperinne

Kalenteri voidaan toimittaa tilaajalle postitse tai sen voi noutaa Taivaannaulan kekristä.

Tilaa kalenteri Taivaannaulan verkkokaupasta