Taivaannaulan Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen paikallistoiminnan yhteinen retki järjestetään lauantaina 5.9.2015 Loimaalla. Retki aloitetaan kello 12.00 Sarka-museon pihalla, jossa tutustutaan köyrimarkkinoihin. Markkinat alkavat jo klo 10, joten paikalle voi saapua halutessaan jo ennen puolta päivää.

Köyrimarkkinat järjestetään syyskuun ensimmäisenä lauantaina museon ulkoalueella. Markkinoilla myydään sadonkorjuun herkkuja, käsityöläisten tuotteita sekä markkinaruokaa. Markkinahumun keskellä järjestetään monenlaisia työnäytöksiä ja elävää musiikkia.

Markkinoilta siirrymme sisätiloihin kuuntelemaan kätilö ja seksuaaliterapeutti Emma Dufvan luentoa naisen väestä suomalaisessa kansanuskossa. Luennolla perehdytään siihen, mitä naisen väki eli voima tarkoittaa, miten se ilmeni ja miten sitä voitiin käyttää? Entä mitä seksuaalisuudesta yleensä ja naisen seksuaalisuudesta ajateltiin ja miten se ilmeni erilaisissa tavoissa ja rituaaleissa?

Noin klo 15 lähdemme päättämään retken Hirvikosken kirkon viereisille kuppikiville.

Retken osallistumismaksu on 10 €, ilmoittautuminen osoitteeseen maija@taivaannaula.org. Ilmoittautuminen on auki 24.8. asti.