Salakirjat-kustantamo julkaisee hiisienpäivänä 28. maaliskuuta suomalaista tarinaperinnettä kuvittavan lastenkirjan Pientä ja isoa väkeä. Kirjaan on koottu vanhoja suomalaisia uskomuksia, tarinoita ja loitsuja. Sivuilta voit lukea muun muassa mitä vanha kansa uskoi maailman synnystä, millaisia tarinoita kodinhaltijoista on kerrottu ja mitä ovat kätkökäärmeet. Upean, persoonallisen kuvituksen vanhoille tarinoille on tehnyt Tytti Muurinen.

Taivaannaula on osallistunut kirjahankkeeseen alkutaipaleelta asti. Kirjan tarinat ovat Anssi Alhosen Taivaannaulan käyttöön kirjoittamia ja monet niistä on julkaistu myös Facebookin Suomenusko-sivulla. Toivomme että kirja edesauttaa osaltaan suomalaisen kansanperinteen tunnettuuden lisääntymistä ja kotimaisten perinteiden näkymistä myös osana lastenkulttuuria.

animamundi

Kirja tukee hiisien suojelua

Jokaisesta myydystä kirjasta lahjoitetaan 7 prosenttia Taivaannaulan Hiisi-hankkeelle. Hankkeen tarkoituksena on lisätä yhteiskunnallista tietoisuutta Suomen pyhistä luonnonpaikoista, suojella niitä sekä pitää niihin liittyvää kulttuuriperintöä elävänä. Kerättyjä varoja voidaan esimerkiksi käyttää hiisiä esittelevien kirjojen ja verkkopalveluiden toteuttamiseen, opastaulujen pystyttämiseen tai muihin vastaaviin tarkoituksiin.