Tänä vuonna jo neljättä kertaa vietetty Hiisienpäivä keräsi runsaasti kiinnostusta eri puolilla Suomea. Tänä vuonna Taivaannaula järjesti päivään liittyen kolme paikallista tapahtumaa. Tämän lisäksi Hiisi-hankkeen aktiivit antoivat lukuisia haastatteluita radioon ja lehtiin.

Tapahtumia järjestettiin tällä kertaa Hiisienpäivän ohella myös päivää edeltävällä viikolla. Turussa järjestettiin torstaina 23. maaliskuuta aiheeseen liittyvä luento teemalla Hiisi, pyhä ja sampas. Tutkija John Björkmanin ja Hiisi-hankkeen tiedottaja Anssi Alhosen luento keräsi Turun pääkirjastoon noin 140 osallistujaa, mikä oli kirjaston yleisötapahtumien tämän vuoden ennätys.

Tilaisuudessa syntyi hyvää keskustelua ja kotiinviemisiksi kuulijoilta saatiin myös uusia tietoja perinteisistä pyhistä luonnonpaikoista Turun seudulla. John Björkmania haastateltiin aiheesta myös Turun Sanomiin sekä Yle Radio Suomen Turun taajuudelle.

Sama hiisiluento esitettiin toisen kerran sunnuntaina 26. maaliskuuta Hämeenkyrössä Kansankulttuurikeskus Heiskan tiloissa. Täydessä salissa nelisenkymmentä osallistujaa kuunteli luennon jonka jälkeen syntyi jälleen hyvää keskustelua. Paikalla oli myös toimittajia useammastakin valtakunnallisesta mediasta. Toimittajien kanssa käytiin kiinnostavia keskusteluja aiheen medianäkyvyyden lisäämisestä tulevaisuudessa.

Hämeenkyrön luennon jälkeen vierailtiin noin 400-vuotiaalla Timin männyllä. Puuvanhukselle annettiin Hiisienpäivän kunniaksi pääsiäissahdin vierteet ja muita antimia. Paikalla kuulimme myös komean puun tärkeästä merkityksestä paikallisille hämeenkyröläisille.

Varsinainen juhlapäivä 28. maaliskuuta huomioitiin muun muassa Yle Puheella, jossa Hiisi-hankkeen tiedottajaa Anssi Alhosta haastateltiin suorassa lähetyksessä. Päivän vietto kiinnosti myös Suomen rajojen ulkopuolella. Taivaannaulan puheenjohtaja Mikko Soljaa haastateltiin ruotsinsuomalaisten Sisuradion Huomenta Ruotsi -lähetykseen.

Hiisienpäivänä järjestettiin hiisiaiheinen tilaisuus Lappeenrannan maakuntakirjastossa. Nelisenkymmentä kuulijaa kuunteli kiinnostuneesti Mikko Soljan esitystä Taivaannaulasta ja hiisistä. Tilaisuudessa katsottiin myös Taivaannaulan hiisivideo sekä kuultiin Hiisi-hankkeen kartoittajana ahkeroineen Ella Karjalaisen kokemuksia Lappeenrannan seudun pyhien paikkojen kartoittamisesta ja nähtiin Ellan sävähdyttäviä hiisikuvia.

Tämäkin tilaisuus huomioitiin paikallisessa mediassa ja lisäksi paikallisen Radio Sandelsin radioaalloilla kuultiin Hiisi-hankkeen tiedottajan haastattelu.

Hiisienpäivän julkisuus poiki Hiisi-hankkeelle kelpo määrän yhteydenottoja kiinnostavista paikoista, joiden taustoja lähdemme seuraavaksi selvittämään. Aihepiirin kasvava suosio kertoo osaltaan siitä, että Suomessa arvostetaan yhä enemmän paikallisuutta, perinteitä ja omasta kansanperinteestämme nousevia henkisiä käsityksiä.