Julkaisut

Julkaisut

Taivaannaula julkaisee erilaisia painotuotteita, joiden tehtävä on tuoda ihmisten saataville suomalaista perinnetietoa. Tällä tavoin edesautetaan perinteiden säilymistä elävinä ja tuetaan ihmisten pyrkimyksiä huomioida vanhat tavat, uskomukset ja laulut osana omaa elämäänsä.

Toistaiseksi merkittävin julkaisumme on ollut Taivaannaulan vuosikalenteri, joka esittelee perinteisen maan- ja metsänvaraisen elämänmuodon vuotuisen kierron. Kalenterin tarkoituksena on tarjota ihmisille ikkuna omille juurilleen, vahvistaa suomalaisten luontosuhdetta sekä edistää perinnekulttuurin arvostusta ja elävänä pysymistä.

Kalenterin lisäksi olemme julkaisseet myös Taivaannnaulan laulukirjasia, jotka kokoavat yhteen kansanomaisia lauluja. Laulukirjaset on jaoteltu teemoittain runolauluihin, työn lauluihin ja myöhäisillan lauluihin.

Taivaannaulan julkaisut ovat ostettaessa yhdistyksen verkkokaupasta. Kannattaa huomata, että vuosikalenterin myyntiaika on aina alkusyksystä sydäntalveen. Keväällä ja kesällä kalentereita ei ole välttämättä saatavilla. Kalentereita on myös myyty Loimaan Sarka-museossa, Valkeakosken Ritvalan kylässä sekä Taivaannaulan tapahtumissa.

Julkaisujen tuotto käytetään Taivaannaulan toiminnan tukemiseen, mukaan lukien Suomen hiisien tutkimiseen ja suojeluun.

Taivaannaulan verkkokauppa