Taivaannaulan toukojuhlaa vietettiin toukokuussa Korteniemen perinnetilalla. Taivaannaulan juhlat avaavat ihmisille ikkunan heidän omille juurilleen ja luonnon vuodenkiertoa seurailevaan perinteiseen elämäntapaan. Korteniemen vanhassa asussa säilytetty maatila maatiaisineen ja perinnemaisemineen tarjoaa tähän erinomaiset puitteet.

Kevätkauden juhlien tavoilla on perinteisesti varmistettu hyvä onni tulevalle kesälle ja satokaudelle. Toukojuhlassa alkavaa kesää otettiin vastaan tekemällä erilaisia perinteisiä töitä kuten perunan istutusta ja pärekaton korjaamista. Samalla päästiin verestämään taitoja savusaunan lämmittämisessä ja leipomaan hapanleipää yli sata vuotta vanhaan juureen. Juhlassa esiteltiin myös kuun vaiheita koskevaa perinnetietoa.

Lauantai-iltana Korteniemen karja suojattiin kesäksi perinteisin menoin tervatulella ja rantaan sytytettiin onnea tuovat valkeat. Illan musiikista vastasi loimaalainen Ämmät äänessä -yhtye.

Ohessa kuvia tuolta aurinkoiselta viikonlopulta.