Kekri Lamminkankaalla Saarijärvellä

Milloin

27.10.2017 - 29.10.2017    
Koko päivä

Event Type

Taivaannaulan kekriä vietetään tänä vuonna 27.-29. lokakuuta Saarijärvellä Lamminkankaan perinnemaisemassa. Tapahtuma on suunnattu ensisijaisesti Taivaannaulan jäsenille ja heidän perheenjäsenilleen.

Tervetuloa mukaan juhlistamaan satovuoden päätöstä ja muistelemaan edesmenneitä sukupolvia.

Ilmoittaudu mukaan!

koyripukki

Kekri

Kekri on perinteinen kansanomainen satokauden päätösjuhla. Samalla se on vuoden vaihteen juhla, joka edeltää monella tapaa joulua vuoden pääjuhlana. Kekrin aikaan peltotyöt on saatu päätökseen ja karja talvisuojaan. On aika nauttia sadonkorjuun antimista, varmistaa tulevan vuoden onni ja muistaa Manalle menneitä.

Monet vanhat kekritavat ovat sittemmin siirtyneet kansanomaisesta kekristä kristilliseen jouluun. Kekriä on vietetty vaihteleviin aikoihin. Varsinais-Suomessa kekri on ollut yleisemmin Mikon päivän tienoolla syys-lokakuun vaihteessa, mutta maakunnasta on myös tietoja pyhäinpäivän aikaisesta kekrin vietosta.

Lisää kekrin perinteistä.

Leivintupa

Kekripidot Lamminkankaalla

Kekriä vietetään Saarijärvellä Lamminkankaan torpan pihapiirissä 27.-29. lokakuuta.

Käytössämme on Lamminkankaan 1900-luvun alun tilassa oleva pihapiiri sekä kolme rakennusta ja kaksi saunaa. Lamminkankaan torpan synty ajoittuu vuoteen 1900, jolloin Lamminkankaan Aakku pyysi torpalle paikkaa ja sai sen Havumäen tilalta kotikylästään Kalmarista, joka sijaitsee neljän vanhan pitäjän – Saarijärven, Kannonkosken, Karstulan ja Pylkönmäen – risteyksessä.

Juhla alkaa perjantai-iltana ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä. Pitojen ohjelmaan kuuluvat tietenkin perinteiset kekritavat ja uskomukset, kansanuskon ja kansanperinteen työpajat sekä saunominen. Lauantaina nautimme yhteisen kekriaterian ja muistelemme edesmenneitä sukupolvia. Tapahtuman tarkempi ohjelma tiedotetaan osallistujille ennen tapahtumaa.

Osallistuminen

Osallistumismaksu jäsenille on 35 euroa ja ei-jäsenille 45 euroa. Alle 15-vuotiaiden lasten osallistumismaksu on 20 euroa ja alle kouluikäiset lapset pääsevät mukaan 10 eurolla. Osallistumismaksu sisältää juhlan, sänkymajoituksen, saunan sekä ruoat.

Saat maksutiedot sähköpostiisi ilmoittautumisen jälkeen. Kekrin osallistumismaksun tulee olla maksettuna Taivaannaulan tilille viimeistään kuukautta ennen juhlaa eli 29.9.2017.

Kekrijuhlaan ei saa tuoda lemmikkieläimiä.

Ilmoittaudu mukaan!

Voit ilmoittautua mukaan tämän sivun kautta.
Tervetuloa Saarijärvelle lokakuussa!

Taivaannaulan kekri löytyy myös Facebookista!

kaisukivi