#_LOCATIONMAP

Päiväys ja aika
27.10.2018
16:00 - 20:00


Vanhan kansan työt sujuivat vuodenkierron mukaan. Lokakuun puolella ihmisten työt keskittyivät asuinpihalle ja tupaan. Toisaalta tähyiltiin riistamaille ja metsähakkioille. Työt piti tehdä oikeaan aikaan, jotta ne hoituivat sujuvasti. Vanha kansa tiesi, milloin rakennuspuut piti hakea metsästä, milloin polttopuut hakata, milloin sato kylvää ja korjata.

Kekri on ollut vuoden suurin juhla: satovuoden viimeinen ja uuden vuoden ensimmäinen päivä. Peltotyöt oli saatu päätökseen, karja talvisuojaan. Oli aika nauttia sadonkorjuun antimista ja varmistaa tulevan vuoden onni, sekä muistaa vainajahenkiä.

Tervetuloa Rakennuskulttuurikeskus Piirun ja Taivaannaulan yhteistyössä järjestämään luentoon. Luennoitsijoina tietokirjailija Juha Kuisma, Mikko Tappura (Taivaannaula) sekä Heidi Huhtamella (Piiru). Luennon päätteeksi juhlistamme kekriä nyyttikestiperiaatteella. Tuo jotakin itsevalmistettua satokauden tuotteista niin itselle kuin kaverille.

Mukaan mahtuu vain 30. Ilmoittaudu osoitteeseen info@piiru.fi. Paikan osoite Rakennuskulttuurikeskus Piiru, Uittajankatu 10, Tampere.

Tapahtuma Facebookissa