Viron kesämatka 2017

Milloin

12.07.2017 - 16.07.2017    
Koko päivä

Event Type

Jo usean vuoden ajan Taivaannaula ja virolainen Maavalla Koda ovat järjestäneet yhteisen kesäleirin. Leiri järjestetään vuorovuosin Suomessa ja Virossa. Leirin tarkoituksena on nauttia kesästä maaseutumaisissa paikoissa ja oppia yhdessä tekemällä kummankin kansan perinteisestä kulttuurista ja uskomuksista.

Leireillä on muun muassa saunottu savusaunassa, melottu haapiolla, vierailtu virolaisissa ja suomalaisissa hiisissä, laulettu, naurettu, tanssittu ja opeteltu kaikkea mahdollista haravan valmistamisesta punamultamaalaukseen. Samalla on saatu uusia ystäviä ja voitu tiivistää järjestöjen yhteistoimintaa. Leirit on pääsääntöisesti suunnattu Taivaannaulan ja Maavallan jäsenille.

Viime vuonna nautimme keskisuomalaisesta luonnosta, joten tulevana kesänä suuntaamme jälleen Suomesta Viroon. Lähdemme Suomesta 12. heinäkuuta Võrumaalle, jossa osallistumme seuraavana päivänä suureen Karuse päevan kansanjuhlaan. Tämän jälkeen matkaamme Virumaalle rakentamaan sepän pajaa. Paluu Suomeen on sunnuntain 16. heinäkuuta aikana.

Matka on tarkoitettu Taivaannaulan ja Maavalla Kodan jäsenille sekä heidän perheenjäsenilleen. Suomesta leirille voidaan ottaa noin 15 henkeä.

Mitä mukaan?

Tarvitset mukaan ainakin maaseudulle sopivat vaatteet, teltan, makuualustan ja makuupussin. Osa öistä yövytään mahdollisesti kyläkoulussa, mutta Virumaalla on luultavammin telttamajoitus. Lisäksi kulttuurieroista johtuen kannattaa huomioida, että emme voi taata että Virossa on välttämättä tarjolla erillisiä ruokia erityisruokavalioita noudattaville.

Ilmoittautuminen

Matkalle ilmoittautuminen tapahtuu tämän erillisen sivun kautta. Sivu on suojattu salasanalla, joka on jaettu Taivaannaulan jäsenten sähköpostilistalle. Huom! Paikkoja on tarjolla rajallinen määrä.

Ilmoittautuminen päättyy maanantaina 1.6.2017.

Maksut

Leirin maksu on 100 € per aikuinen osallistuja. Lasten (6-17v) osallistumismaksu on 50 euroa ja pienet lapset (0-5v) ilmaiseksi. Osallistumismaksu tulee olla maksettuna viimeistään keskiviikkona 17.5.2017. Saat maksuohjeet sähköpostiisi ilmoittautumisen jälkeen.

Tämän lisäksi osallistujat maksavat osansa polttoainekuluista suoraan sille kuskille kenen autossa matkustavat.

Kysyttävää?

Laita viestiä osoitteeseen kesaleiri2017@taivaannaula.org.

Tervetuloa mukaan!