Kesäleiri Virossa 2019

Milloin

19.07.2019 - 21.07.2019    
Koko päivä

Event Type

Jokavuotinen suomalais-virolaisesta kesäleiri järjestetään tänä vuonna Viron Läänemaalla 19.-21. heinäkuuta 2019. Suomalais-virolaista kesäleiriä on järjestetty vuodesta 2013, vuorotellen Suomessa ja Virossa. Tänä vuonna on taas virolaisen sisarjärjestömme Maavallan Kodan vuoro isännöidä tapahtumaa.

Tänä vuonna kesäleiri järjestetään Ürgturg-markkinoiden yhteydessä. ’Ürgturg’ tarkoittaa vapaasti käännettynä ’muinaismarkkinoita’ ja kyseessä on perinnekulttuurin festivaali, jossa käydään kauppaa, valmistetaan käsitöitä ja pidetään hauskaa perinteisin menoin. Ürgturg järjestetään Kullamaan kunnan alueella Länsi-Virossa 21. heinäkuuta. Markkinoiden lisäksi saunotaan savusaunassa, vieraillaan paikallisessa hiidessä sekä vanhassa metsästysmajassa, kunnostetaan perinteistä maatilaa ja vietetään aikaa yhdessä niin vanhojen ystävien kuin uusien tuttavien seurassa. Tarkempi ohjelma julkaistaan lähiaikoina.

Taivaannaulan jäseniä on kutsuttu osallistumaan tämänvuotiseen tapahtumaan tuomalla omia tuotteitaan myytäväksi markkinoille. Myytävänä voi olla niin puutöitä, sepän takomaa metallia, kankaita tai perinteisiä ruokia. Markkinoille toki voi ja on suotavaa osallistua myös ostajan muodossa! Leirin majoitus on järjestetty sisätiloihin Kullamaan keskustassa, mutta mukaan voi tietenkin ottaa myös teltan/riippukeinun/muun vastaavan. Ruokaa voi sekä valmistaa majapaikassa että tilata viereisestä ravintolasta.

Tervetuloa kaikki kesäkuussa Viroon! Ilmoittautuminen kesäleirille avataan lähiaikoina Taivaannaulan sähköpostilistalla. Kesäleiri on tarkoitettu Taivaannaulan jäsenille ja heidän perheenjäsenilleen, mutta Ürgturg-tapahtumaan voivat osallistua kaikki halukkaat.