#_LOCATIONMAP

Päiväys ja aika
26.02.2017
Koko päivä


Laskiaisena ruuassa tuli olla ennen kaikkea rasvaa. »Juoman jouluna pitää, syömän liian laskiaisna», sanottiin. Päivää nimitettiin myös rasva- eli lihatiistaiksi. Länsi- ja Etelä-Suomessa keitettiin siansorkista, herneistä tai pavuista rokkaa. Rokasta jääneet luut vietiin joillain seuduilla metsään uhripuun juurelle.

Taivaannaula viettää tänä vuonna laskiaista Pirkanmaalla ja Itä-Suomessa. Laskiaisessa iloitaan talven laskusta kohti kevättä. Juhlan tapoihin kuuluvat niin mäenlaskut huutoineen, täydellisessä hiljaisuudessa saunominen kuin laskiaispalmikot ja kilpaa auringon kanssa kiiltelevät rasvaiset perinneruoat.

Pirkanmaan laskiaistapahtuma on sunnuntaina 26.2.2017 Lempäälässä klo 12 alkaen. Paikkana on Maasaaren korsu. Tapahtuman jälkeen vieraillaan läheisellä Pyhällönvuorella, johon liittyy mielenkiintoinen tarina siellä toimitetusta pääsiäisuhrista.

Laskiaistapahtuma on tarkoitettu Taivaannaulan jäsenille ja heidän perheilleen. Tapahtuman osallistumismaksu 5 euroa. Ilmoittautumiset 15.2. mennessä osoitteeseen pirkanmaa@taivaannaula.org. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää laskiaisen tavoista ja uskomuksista!

Pirkanmaan laskiainen Facebookissa