Laskiainen Sonkajärvellä

Milloin

26.02.2017    
10:00 - 17:00

Event Type

Laskiaisena ruuassa tuli olla ennen kaikkea rasvaa. »Juoman jouluna pitää, syömän liian laskiaisna», sanottiin. Päivää nimitettiin myös rasva- eli lihatiistaiksi. Länsi- ja Etelä-Suomessa keitettiin siansorkista, herneistä tai pavuista rokkaa. Rokasta jääneet luut vietiin joillain seuduilla metsään uhripuun juurelle.

Taivaannaula viettää tänä vuonna laskiaista Pirkanmaalla ja Itä-Suomessa. Laskiaisessa iloitaan talven laskusta kohti kevättä. Juhlan tapoihin kuuluvat niin mäenlaskut huutoineen, täydellisessä hiljaisuudessa saunominen kuin laskiaispalmikot ja kilpaa auringon kanssa kiiltelevät rasvaiset perinneruoat.

Itä-Suomen laskiaistapahtuma järjestetään Sonkajärvellä sunnuntaina 26.2.2017 klo 10 alkaen. Paikkana on Koirakosken savottakämppä. Paikalle voi saapua jo lauantai-iltana klo 17 alkaen.

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille. Tapahtuman osallistumismaksu on jäseniltä 5 euroa ja muilta 8 euroa. Ilmoittautumiset 15.2. mennessä osoitteeseen savokarjala@taivaannaula.org.

Tervetuloa mukaan!

Lue lisää laskiaisen tavoista ja uskomuksista!

Sonkajärven laskiainen Facebookissa