#_LOCATIONMAP

Päiväys ja aika
07.02.2016
11:00 - 15:00


Taivaannaulan Pirkanmaan paikallistoiminnassa vietetään laskiaista sunnuntaina 7.2.2016 klo 11-15.

Laskiainen on perinteinen talvinen kansanjuhla joka sijoittuu puolitoista kuukautta pääsiäisen edelle ja aloittaa samalla paastonajan. Laskiaisen menoihin kuuluu ilakointi, mäenlasku ja rasvaisen ruoan syönti. Juhla on erityisen tärkeä naisille; liukumisen eli mäenlaskun tarkoituksena on taata pellavaonni ja ylipäätään laskiaistavat liittyvät kesän töiden menestykseen.

Tänä vuonna Pirkanmaan laskiaista vietetään useamman järjestön kansanjuhlana. Tapahtumapaikkana on Sääksmäen Voipaalan kartanon piha ja Pakari-rakennus Rapolan linnaharjun juurella. Katso saapumisohjeet paikalle täältä.

Taivaannaulan pisteessä Pakarissa pidetään lyhyitä luentoja laskiaisperinteistä. Luennoitsijana on Seurasaarisäätiön pääsihteeri Aila Nieminen, joka opettaa myös naisten perinteisiä laskiasmäessä huudettavia huutoja.

Pihamaalla tarjolla on pulkkamäki ja vauhdikas napakelkka. Kudonta-asema Pellavapäässä on mahdollista kokeilla pellavankehräystä. Myös pihapiirissä olevassa paikalliskirjastossa ja kukkakaupassa on avoimet ovet.

Alueella on useita ruokapisteitä, joista voi ostaa pientä purtavaa.

Tapahtuma on maksuton eikä siihen ole ennakkoilmoittautumista. Luennosta kerätään pieni vapaaehtoinen kolehti.

Tapahtuma Facebookissa

Tapahtuma löytyy myös Facebookista.

Tervetuloa mukaan viettämään laskiaista!