Pirtanauhakurssi 16.10. Tampereella

Piiru ja Taivaannaula järjestävät yhdessä Pirtanauhakurssin Piirun tiloissa Pispalassa 16.10.2021 klo 11–16. Kurssilla tutustutaan lyhyesti pirtanauhojen malleihin, tyyppeihin sekä periaatteeseen, joilla nauhoja voi suunnitella. Lisäksi kurssilla puhutaan soveltuvista välineistä ja langoista.

Kurssilla opetellaan seitsemällä kuviolangalla poimitun pirtanauhan luominen. Eli kuinka lankojen määrä lasketaan, kuinka ne luodaan ja kuinka langat pujotellaan pirtaan. Suunnittelemme itse kuvion seitsemälle kuviolangalle ja opettelemme kuvion kudontaa.

Välineet saa kurssin ajaksi lainaan. Omia lankoja ei tarvitse ottaa mukaan. Kokonaista pirtanauhaa ei ehdi kurssin aikana kutomaan. Välineet on kuitenkin mahdollista ostaa omaksi, niin nauhan voi jatkaa kotona loppuun. Kurssilla voi myös luoda ja kutoa lyhyemmän pätkän. Käsitöitä harrastaneet ehtivät usein kutoa kurssilla kirjanmerkin verran. Kurssille kannattaa ja voi tulla, vaikka ei olisikaan ennestään käsityön harrastaja – kutominen on helppoa!

Jos innostunut pirtanauhoista, niin voit ostaa välineet omaksesi. Maksutavat välineille paikan päällä ovat käteinen (tasaraha) tai Mobilepay.

Hinnat välineille ovat:
Nauhapirta 83:lle langalle 40 €
Lousku jopa 8,5 cm leveälle vyölle 20 €
Sukkula 13 cm 8 €

Koko setin yhteishinta on 60 €.

Aikataulu klo 11.00-16.00
Kurssiaika 5h
Kurssipaikka Pirkanmaan rakennuskulttuurikeskus Piiru, Uittajankatu 10, 33250 Tampere

Kurssille maksimiosallistujamäärä 12 henkilöä ja kurssille otetaan henkilöt ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kurssin hinta 45 euroa ja Taivaannaulan jäsenille 35 euroa. Kurssi sisältää langat, välineet lainaan, sekä ohjauksen. Ohjaajana Mari Solja. Ilmoittautumiset info@piiru.fi. Ilmoittautuminen on sitova. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä maksajan tiedot (nimi, sähköpostiosoite, postitusosoite ja puhelinnumero) sekä oletko Taivaannaulan jäsen. Saat maksuohjeet ilmoittautumisen yhteydessä. Paikkasi kurssilla varmistat maksamalla kurssimaksun maksuohjeiden mukaisesti.

Noudatamme AVI:n koronaohjeistuksia. Osallistuthan kurssille vain terveenä. Kurssilla suosittelemme maskin käyttöä. Lämpimästi tervetuloa!

Tapahtuma Facebookissa.