Retki Offerlundeniin

Taivaannaula järjestää yhteistyössä puutuntija Kristin Lauharon kanssa retken uhrilehdoksi kutsutulle Offerlundenin luonnonsuojelualueelle Raaseporissa. Retki on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille! Tilaisuus on maksuton (voit halutessasi osallistua myös opastetulle miilunpolttokierrokselle hintaan 5€). Retkelle ei järjestetä erillistä kuljetusta.

Paikka herättää nimensä puolesta mielenkiintoa, mutta toisaalta edelleen myös keskustellaan siitä, onko kyseessä todella perinteinen pyhä paikka. Tervetuloa mukaan tutustumaan tähän kiinnostavaan paikkaan ja sen luontoon! Ohjelmassa myös tietoa miilunpolttoperinteistä

Tutustumme paikan päällä alueen historian lisäksi majesteetillisen tammeen puulajina, sekä tammiin liittyviin tarinoihin ja uskomuksiin.

Vierailemme retkellä Suomen vanhimpiin tammiin lukeutuvan puun luona. Maasto on paikoin polutonta ja luonnontilaista metsää, joten jalkineet kannattaa valita sen mukaan.

Samana retkipäivänä on myös mahdollisuus tutustua miilunpolttoperinteeseen Malmbackan miilunpolttajien kylässä. Opastettu kierros kylässä maksaa 5 € / hlö.

Kokoonnumme lauantaina 12. toukokuuta Raaseporin linnan parkkialueella klo 10:00, josta jatkamme matkaa Offerlundeniin. Retken oppaana toimii Kristin Lauharo.

Retki toteutetaan yhteystyössä Taivaannaula ry:n kanssa.

Ilmoittautumiset: http://www.taivaannaula.org/offerlund

Tapahtuma Facebookissa

Kuva: Karri Huhtanen @ Flickr, Creative Commons BY-SA 2.0.