Retki Pyynikinharjulle ja Tahmelan lähteelle

Milloin

21.10.2017    
13:00 - 16:00

Event Type

Pyynikinharju on monelle tuttu paitsi sunnuntainviettopaikkana, myös sisällissodan aikaisista tapahtumistaan. Yhtä moni ei kuitenkaan välttämättä tunne Pyynikinharjuun liittyvää rahvaanomaista perinnettä. Tarina kertoo Pyynikin ja Pispalan rajoilla asuneesta hiisi-olennosta, joka kylvi kauhua erityisesti naisten keskuuteen. Onko tarinoissa perää, ovatko naiset tosiaan pelänneet Pyynikin vuorta? Onko Pyynikinharjulla jotain tekemistä hiitten, itämerensuomalaisen etnisen uskonnon pyhien mäkien ja vuorten kanssa?

Tutustumme retkellä Pyynikinharjuun ja siihen liittyvään rahvaanperinteeseen. Retken lopuksi vierailemme läheisellä Tahmelan uhrilähteellä, joka on perimätiedon tuntema pyhä luonnonpaikka.

Retken pituus on noin kaksi kilometriä Pyynikinharjun ja Pispalan hyvin vaihtelevassa maastossa. Retki on kaikille avoin ja ilmainen, ilmoittautumiset osoitteeseen pirkanmaa@taivaannaula.org. Ilmoittaudu viimeistään 14.10. Retkelle otetaan enimmillään 15 osanottajaa.

Retken jälkeen kokoonnumme ruokailemaan Pispalan Pulteriin omalla kustannuksella. Kerro ilmoittautuessasi myös, tuletko Pulteriin.

Tapahtuma Facebookissa.