Suvikauden avaussoitto pääsiäissunnuntaina

Milloin

16.04.2017    
Koko päivä

Event Type

Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla soitetaan paimentorvia kesäkauden alkamisen kunniaksi 16.4.2017!

Taivaannaulan tapahtumiin järjestetään kimppakyytejä. Voit mainita ilmoittautuessasi, jos tarvitset kyydin paikan päälle.

Vanha kansanomainen suvikauden alkamiseen liittyvä perinne on, että paimenet ovat tiettyinä juhlapyhinä kokoontuneet korkeille mäille soittamaan torvea neljään ilmansuuntaan, karkottaakseen petoja pois koko kesän ajaksi ja samalla ilmoittaakseen laidunnuskauden pian alkavan.

Varsinais-Suomessa tämä perinne kuuluu erityisesti Tiburtiuksen päivään eli suvipäivään 14.4, mutta koska se tänä vuonna osuu yhteen pääsiäisen kanssa, suoritamme torveenpuhalluksen pääsiäissunnuntaina 16.4. Pääsiäispäivä on myös tähän perinteeseen liitetty päivä ja jolloin myös kuuluu tervehtiä nousevaa aurinkoa.

Kokoonnumme varhain aamulla (tarkka kellonaika ja paikka tiedotetaan ilmoittautuneille) paikalliselle hiisikalliolle puhaltamaan torveen jonka jälkeen nautimme kalliolla yhteisen aterian.

Varsinais-Suomen lisäksi suvikauden avaussoitto järjestetään myös Pirkanmaan paikallisosaston toimesta. Voit ilmoittautua mukaan kesäkauden avaukseen laittamalla viestiä paikallisvastaaville 12.4. mennessä: varsinaissuomi@taivaannaula.org ja pirkanmaa@taivaannaula.org.