#_LOCATIONMAP

Päiväys ja aika
24.07.2021
11:00 - 21:00


Lauantaina heinäkuun 24. päivä pidetään Taivaannaulan porukalla talkoot Jämsän Saunakylässä. Talkoot alkavat kello 11, mutta paikalla voi saapua jo aamulla, jos haluaa päästä opettelemaan savusaunojen lämmittämistä.

Talkoiden ohjelmassa on monipuolisesti hommia Saunakylässä sekä mukavaa yhdessäoloa. Tekeminen määräytyy lopulta osallistujien taitojen ja kiinnostuksenkohteiden mukaan, mutta tarjolla on kaikenlaisia vaihtoehtoja: hirsitöitä, erilaisten kattojen ja lattioiden tekoa, alueen maisemointia, saunojen sisustamista jne.

Osallistuminen ei siis vaadi aikaisempaa kokemusta perinnerakentamisesta, vaan kaikenlainen apu on hyödyksi. Samalla pääsee tutustumaan Taivaannaulan ihmisiin. Saunakylässä on lauantai-iltana normaalit lauantaisaunavuorot, joten talkoiden päätteeksi pääsee halutessaan useampaankin vanhaan savusaunaan saunomaan.

Huom! Nyt on tarjolla on mahdollisuus päästä opettelemaan savusaunan lämmitystä mestari-kisälli -periaatteella. Ilmoitathan jos tämä kiinnostaa sinua. Lämmitysopetus tapahtuu ennen varsinaisia talkoita eli aamulla noin 9 alkaen.

Omat ruoat ja juomat sekä talkoovaatteet ja työhanskat mukaan. Saunakylä tarjoaa makkarat, kahvit ja teet. Mainitsethan ilmoittautuessa jos olet kasvissyöjä, niin tiedetään hommata makkaralle vegevaihtoehto.

Jotta tiedetään paljon porukkaa on tulossa, niin ilmoittauduthan osoitteeseen anssi.alhonen@gmail.com. Ilmoittautumiset viimeistään 21.7. Kiitos!

Ps. Saunakylässä on myös yöpymismahdollisuus. Paikalla voi yöpyä teltassa tai makuupussissa saunan eteisessä. Kysy lisää jos kiinnostaa.

Nähdään Saunakylässä!