#_LOCATIONMAP

Päiväys ja aika
25.05.2018 - 27.05.2018
18:00 - 15:00


Loppukeväästä ja alkukesästä on kokoonnuttu vanhastaan viettämään kylvökauden iloisia kyläjuhlia. Taivaannaulan toukojuhlaa vietetään tänä vuonna 25.-27. toukokuuta Tuomarlan tilalla Valkeakoskella.

Tapahtuma on avoin kaikille Taivaannaulan toiminnasta kiinnostuneille. Paikkoja on kuitenkin tarjolla rajoitetusti ja niitä jaettaessa etusijalla ovat Taivaannaulan jäsenet ja heidän perheenjäsenensä.

Ilmoittaudu mukaan! Ilmoittautuminen alkaa suvipäivänä 14.4. ja päättyy 15.5. tai kun juhla on täynnä.

Taivaannaulan tapahtumiin järjestetään kimppakyytejä. Voit mainita ilmoittautuessasi, jos tarvitset kyydin paikan päälle.

Kuva: Mirka A.

Ikkuna juurille ja perinteiseen vuodenkiertoon

Taivaannaulan juhlat avaavat ihmisille ikkunan heidän omille juurilleen ja luonnon vuodenkiertoa seurailevaan perinteiseen elämäntapaan. Kevätkauden juhlien tavoilla on perinteisesti varmistettu hyvä onni tulevalle kesälle ja satokaudelle.

Tuomarlan tila on Sääksmäen emäpitäjän vanhimpia maatiloja. Tuomarla sijaitsee Valkeakoskella Kärjenniemen kylässä arvokkaassa kulttuurimaisemassa. Tilan erityispiirre on perinnebiotoopit eli vanhat katajakedot, niityt ja hakamaat, jotka on luokiteltu maakunnallisesti arvokkaiksi. Perinnebiotoopit edustavat Suomen uhanalaisimpia luontotyyppejä

Kuva: Mirka A.

Perinteiset työt, saunominen ja vanhat tavat

Toukojuhlan ohjelmaan kuuluu muun muassa erätaitokoulutusta, tukkilaisperinteitä sekä keskusteluja henkisistä perinteistä ja maanläheisestä elämäntavasta. Juhlassa puhdistaudutaan saunassa ja nautitaan maittava juhlapäivällinen.

Kuva: Hanna Poropudas & Markus Iivonen

Osallistuminen

Voit ilmoittautua mukaan tästä linkistä.

Toukojuhla alkaa perjantaina alkuillasta ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä. Tapahtuma on kaikille avoin, mutta paikkoja on rajoitetusti ja niitä jaettaessa etusijalla ovat Taivaannaulan jäsenet ja heidän perheenjäsenensä.

Toukojuhlaan voi tehdä myös lauantaina päivävierailun. Päivävierailun osallistumismaksut ovat samat kuin koko juhlan.

Majoittuminen tapahtuu ulkona omissa teltoissa. Huonon sään sattuessa voimme majoittua navetan ylisille tai muihin sisätiloihin. Lapsille tai hätätilassa muillekin järjestyy sisämajoitus.
Paikalla ei ole mitään nukkumisvarusteita (peittoja, tyynyjä, tms.) vaan kaikki tuodaan itse.

Tapahtumaan järjestetään kimppakuljetuksia, joista tiedotetaan tarkemmin ennen tapahtumaa.

Ämmät äänessä -yhtye toukojuhlassa 2016. Kuva: Maija L.

Osallistumismaksut

Jäsenille 25 €, ei-jäsenille 40 €, alle 15-vuotiaat 15 €, alle kouluikäiset 10 €. Päiväkävijöille samat hinnat.

Juhlan osallistumismaksu sisältää erätaitokurssin, ohjelmaa, lauantain lounaan ja päivällisen sekä tarvittaessa majoituksen.

Kuva: Hanna Poropudas & Markus Iivonen

Kysyttävää?

Voit lähettää juhlaan liittyviä kysymyksiä kommenttina tähän uutiseen tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen touko2018@taivaannaula.org.

Tapahtuma Facebookissa

Toukojuhla löytyy myös Facebookista. Juhlaa koskevat kysymykset sekä tiedustelut kannattaa kuitenkin laittaa aikaisemmin mainitulla tavalla, ei Facebookin kautta!

Tervetuloa! Tuomarlassa nähdään!