Toukojuhla Tuomarlan tilalla Valkeakoskella

Milloin

26.05.2017 - 28.05.2017    
18:00 - 15:00

Event Type

Loppukeväästä ja alkukesästä on kokoonnuttu vanhastaan viettämään kylvökauden iloisia kyläjuhlia. Taivaannaulan toukojuhlaa vietetään tänä vuonna 26.-28. toukokuuta Tuomarlan tilalla Valkeakoskella.

Tapahtuma on avoin kaikille Taivaannaulan toiminnasta kiinnostuneille. Paikkoja on kuitenkin tarjolla rajoitetusti ja niitä jaettaessa etusijalla ovat Taivaannaulan jäsenet ja heidän perheenjäsenensä.

Taivaannaulan tapahtumiin järjestetään kimppakyytejä. Voit mainita ilmoittautuessasi, jos tarvitset kyydin paikan päälle.

PÄIVITYS: Tapahtuma on täynnä!

Kuva: Mirka A.

Ikkuna juurille ja perinteiseen vuodenkiertoon

Taivaannaulan juhlat avaavat ihmisille ikkunan heidän omille juurilleen ja luonnon vuodenkiertoa seurailevaan perinteiseen elämäntapaan. Kevätkauden juhlien tavoilla on perinteisesti varmistettu hyvä onni tulevalle kesälle ja satokaudelle.

Tuomarlan tila on ollut samalla suvulla vuodesta 1702. Se on Sääksmäen emäpitäjän vanhimpia maatiloja. Tuomarla sijaitsee Valkeakoskella Kärjenniemen kylässä arvokkaassa kulttuurimaisemassa. Tilan erityispiirre on perinnebiotoopit eli vanhat katajakedot, niityt ja hakamaat, jotka on luokiteltu maakunnallisesti arvokkaiksi. Perinnebiotoopit edustavat Suomen uhanalaisimpia luontotyyppejä

Kuva: Mirka A.

Perinteiset työt, saunominen ja vanhat tavat

Toukojuhlan ohjelmaan kuuluu muun muassa keväisen luonnon antimiin perehdyttävä villiyrttikurssi, keskusteluja henkisistä perinteistä ja maanläheisestä elämäntavasta sekä riukuaidan valmistusta perinteisin menetelmin. Töiden jälkeen puhdistaudutaan saunassa ja nautitaan maittava juhlapäivällinen.

Lauantai-illan ohjelmaan kuuluu tilan eläinten suojaaminen kesäkaudeksi perinteisin menoin sekä onnea tuovien kevätvalkeiden sytyttäminen. Valkeiden palaessa kesä otetaan vastaan Hivakka-yhtyeen kansanmusiikin, tanssin ja leikkien merkeissä. Sunnuntaina perheen pienimmillä ja miksei muillakin on mahdollisuus päästä hevosten kyytiin.

Kuva: Hanna Poropudas & Markus Iivonen

Osallistuminen

PÄIVITYS: Tapahtuma on täynnä!

Toukojuhla alkaa perjantaina alkuillasta ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä. Tapahtuma on kaikille avoin, mutta paikkoja on rajoitetusti ja niitä jaettaessa etusijalla ovat Taivaannaulan jäsenet ja heidän perheenjäsenensä.

Toukojuhlaan voi tehdä myös lauantaina päivävierailun. Päivävierailun osallistumismaksut ovat samat kuin koko juhlan.

Majoittuminen tapahtuu ulkona omissa teltoissa. Huonon sään sattuessa voimme majoittua navetan ylisille tai muihin sisätiloihin. Paikalla ei ole mitään nukkumisvarusteita (peittoja, tyynyjä, tms.) vaan kaikki tuodaan itse.

Tapahtumaan järjestetään kimppakuljetuksia, joista tiedotetaan tarkemmin ennen tapahtumaa.

Ämmät äänessä -yhtye toukojuhlassa 2016. Kuva: Maija L.

Osallistumismaksut

Taivaannaulan jäsenet 25 €, muut 40 €
Kaikki alle 15-vuotiaat 15 € ja alle kouluikäiset lapset 10 €.

Lauantain päiväkävijöille samat osallistumismaksut.

Juhlan osallistumismaksu sisältää ohjelman, saunan ja ruokailut.

Kuva: Hanna Poropudas & Markus Iivonen

Kysyttävää?

Voit lähettää juhlaan liittyviä kysymyksiä kommenttina tähän uutiseen tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen touko2017@taivaannaula.org.

Tapahtuma Facebookissa

Toukojuhla löytyy myös Facebookista. Juhlaa koskevat kysymykset sekä tiedustelut kannattaa kuitenkin laittaa aikaisemmin mainitulla tavalla, ei Facebookin kautta!

Tervetuloa! Tuomarlassa nähdään!