#_LOCATIONMAP

Päiväys ja aika
07.02.2016
14:00 - 17:00


Taivaannaulan Varsinais-Suomen paikallistoiminnassa vietetään laskiaista sunnuntaina 7.2.2016.

Laskiainen on perinteinen talvinen kansanjuhla joka sijoittuu puolitoista kuukautta pääsiäisen edelle ja aloittaa samalla paastonajan. Vakka-Suomessa laskiaistiistai tunnetaan myös nimellä ”hyppistiistai”. Laskiaisen menoihin kuuluu ilakointi, mäenlasku ja rasvaisen ruoan syönti. Juhla on erityisen tärkeä naisille; liukumisen eli mäenlaskun tarkoituksena on taata pellavaonni ja ylipäätään laskiaistavat liittyvät kesän töiden menestykseen.

Kokoonnumme mäenlaskuun laskiaissunnuntaina 7.2. klo 14:00 Luolavuoren vesitornin mäen huipulla (vanha kaatopaikka). Kyseessä on siis Luolavuoren, Isposten, Ilpoisten, Koivulan ja Petreliuksen kaupunginosien keskellä oleva korkea mäki. Oma kelkka tai muu laskuväline mukaan.

Perinteen mukaan naisilla on laskiaismäessä ollut hiukset avoimena tai ”avatulla letillä”. Naiset ovat myös perinteisesti koettaneet harjata hiuksiaan mahdollisimman monta kertaa laskiaisen aikana hyvän pellavaonnen takaamiseksi, joten hiusharjakin voi tulla tarpeeseen. Mäenlaskun lisäksi luvassa tietoa varsinaissuomalaisista laskiaisperinteistä sekä hieman ohjattua kansantanssia.

Mäenlasku on kaikille avointa ja maksutonta. Ilmoittautuminen kuitenkin paikallisvastaavalle (varsinaissuomi@taivaannaula.org) viimeistään perjantaina 5.2. klo 16 mennessä.

Jäsenille tarjolla mäenlaskun jälkeen laskiaisrokkaa sekä lämmin sauna Björkmanien kotona Vasaramäessä n. 15-20 min kävelymatkan päässä. Omaa tarjottavaa saa tuoda mukaan (Ilmoita ilmoittautuessa mitä, sekä erityisruokavaliosi).

Saapumisohje

Auton voi pysäköidä Luolavuoren tenniskentän viereiselle pysäköintialueelle (Luolavuorenpolku) tai esim. Ilpoisten koulun viereen (mäelle pääsee hyvin molemmista suunnista). Turun paikallisliikenteellä Luolavuoreen pääsee bussilinjalla 18, suunta Harittu (sunnuntaisin kulkee kolme vuoroa tunnissa), Luolavuoren koulun pysäkki. Mäelle pääsee mm. Luolavuoren tenniskuplan vierestä tai Ilposten koulun takaa alkavia ulkoilureittejä pitkin (varo tallaamasta latuja).

Tapahtuma Facebookissa

Tapahtuma löytyy myös Facebookista.

Tervetuloa mukaan viettämään laskiaista!