Vuokkiniemi-seuran matka suomalais-ugrilaiseen kulttuurikylään

Milloin

03.08.2017 - 07.08.2017    
15:00

Event Type

Vuokkiniemen kylä Vienan Karjalassa on vuoden 2017 suomalais-ugrilainen kulttuurikylä. Vuokkiniemi sijaitsee Karjalan tasavallan Pohjois-osassa noin 50 kilometria Kostamusta Pohjoiseen. Kylä sijaitsee kuvauksellisessa paikassa Ylä-Kuittijärven rannalla. Tämä vanha kylä oli perustettu jo 1600-luvulla. Nykyaikana Vuokkiniemellä asuu noin 600 ihmistä ja noin 50 % heistä ovat karjalaisia.

Elokuun alun juhliin huipentuva Vuokkiniemen kulttuurivuosi tarjoaa hienon mahdollisuuden tutustua karjalaisiin ihmisiin, kulttuuriin ja kieleen. Joillakin se voi olla myös matka omille juurille ja esivanhempien maille. Elokuun ensimmäisellä viikolla Vuokkiniemessä on ohjelmassa iltajuhla Vuokkiniemen kylätalolla ja Vuokkiniemen pruasniekka, sään salliessa Ontsin talon aukiolla.

Vuokkiniemeen lähtee pieni delegaatio Taivaannaulan väkeä rakentamaan suhteita sukukansojen välillä. Matkaamme paikalle Kajaanista Vuokkiniemi-seuran bussikyydillä. Tähän Vuokkiniemi-seuran järjestämään matkaan on vielä mahdollista osallistua omakustanteisesti. Jos siis Vuokkiniemi ja karjalaisuus kiinnostaa, niin kannattaa varata paikka Vuokkiniemi-seuran retkelle! Matkalle voi lähteä vaikka ei olisi Vuokkiniemi-seuran jäsen.

Ilmoittaudu mukaan

Tarkemmat tiedot matkasta, osallistumismaksuista, majoittautumisesta sekä ilmoittautumisohjeet löytyvät Vuokkiniemi-seuran sivuilta.

Yhteyshenkilöt

Tuula Takamäki puh. 040-719 3201 tai tuula.takamaki@saunalahti.fi
Asmo Kallio puh. 050-372 0443 tai aokallio@gmail.com

Bussikuljetus lähtee Kajaanista 3.8. ja paluu Kajaaniin on maanantaina 7.8. iltapäivällä.