Viron alkuperäisuskonnon pyhä paikka on vaarassa tuhoutua. Maavalla Koda on pyytänyt Taivaannaulalta kansainvälistä apua paikan suojelussa. Ensimmäinen toimenpide, jossa kaikki suomenuskoiset voivat auttaa, on asiaa koskevan suomenkielisen tiedotteen levittäminen eteenpäin sekä paikan suojelua vaativan vetoomuksen täyttäminen ja lähettäminen Viron ympäristöministeriöön. Nyt pitää toimia nopeasti. Allekirjoita vetoomus verkossa!

Palukylan pyhä kukkula Raplan maakunnan Kehtnan kunnassa tarvitsee apua.

Kõnnumaan maisemansuojelualueella sijaitsevalle historialliselle pyhälle mäelle ja sen äärelle aiotaan rakentaa suurisuuntainen loma- ja urheilukeskus. Hankkeen valmistelu on jo aloitettu.

Tähän mennessä on selvinnyt, että Raplan maakunnan päättävät virkamiehet eivät tekemisissään suostu ottamaan huomioon mäen pyhyyttä. Maakunnan luonnonsuojelu- ja museoviranomaiset ovat hyväksyneet mäellä tapahtuvan toiminnan.

Sen vuoksi käännymme suoraan Viron ympäristöministerin puoleen, sillä hänellä virassansa on niin oikeus kuin velvollisuuskin päättää pyhän mäen kehittämissuunnitelmista.

Pyydämme teitä allekirjoittamaan pyhän kukkulan suojelua vaativan vetoomuksen.