Taivaannaula järjestää kekrijuhlan Kariniemen leirikeskuksessa Valkeakoskella 26.10.-28.10.2012. Tapahtuma alkaa perjantai-iltana ja päättyy sunnuntaina. Kekri on ollut vanhalle kansalle vuoden suurin merkkipäivä: vainajien muistojuhla sekä sadonkorjuun päättymisen juhla. Kekrin ohjelmassa on rakkaiden edesmenneiden omaisten muistamista, perinteisiä lauluja ja ruokia, sadonkorjuusta iloitsemista sekä luentoja suomalaisesta luonnonuskoisesta perinteestä. Tapahtuma on suunnattu kaikenikäisille. Tervetuloa!

Kekripukit eli köyrittäret kolistelivat nurkissa kekri-iltana.

Vanhan kansan kekri

Kekri (murteissa köyri, keyri, keuri ja köyry) on ollut satovuoden viimeinen ja uuden vuoden ensimmäinen päivä, siis vanhan kansan vuoden suurin merkkipäivä, päivä, jolloin on ollut syytä juhlimiseen. Christfried Ganander kertoo Mythogia Fennicassa kekrin olleen suuri ja vanhaa perua oleva juhla, jolloin iloittiin hyvästä sadosta ja korjuusta. Kekriksi teurastettiin kekrilammas ja valmistettiin yltäkyllin ruokia ja juomia. Lammas syötiin oluen ja viinan kera.

Kekrinä vainajien henget vierailivat omaistensa luona. Vainajille lämmitettiin sauna, jonne jätettiin vihdat, pyyhkeet ja saippuat valmiiksi. Uskottiin, että kaiken piti olla yhtäaikaa pöytään pantuna, jotta nämä keyrittäriksi kutsutut talon entisten isäntien ja emäntien henget saisivat osansa. Perheen kylpyaikana oli sitten tuvassa ruokapöytä odottamassa keyrittäriä syömään, että he saivat rauhassa ravita. Kolmatta päivää kekrin aattopäivästä kutsuttiin henkienpäiväksi. Silloin kuolleet henget menivät takaisin hautoihinsa lepäämään.

Taivaannaula

Taivaannaula ry on poliittisesti sitoutumaton järjestö, joka pyrkii edistämään suomalaisen alkuperäisuskon, suomenuskon, ja sitä kautta perinteisen yhteisöllisen ja luonnonläheisen elämäntavan ja maailmankatsomuksen tuomista eläväksi osaksi suomalaista yhteiskuntaa.

Taivaannaula on suomenuskoisten yhteisö, joka yhdistää samanmielisiä ihmisiä sekä edistää perinteistä suomalaista arvomaailmaa ja yhteisöllisyyttä. Taivaannaulan tavoitteena on olla sekä suomalaisesta alkuperäisuskosta kiinnostuneita yhteen kokoava aktiivinen yhteisö että perinteitä tutkiva ja niistä tietoa jakava taho. Kekri on toinen Taivaannaulan järjestämistä vuotuisista juhlista. Voit lukea kuvauksia Taivaannaulan aikaisemmista juhlista tästä linkistä.

Kariniemen leirikeskus ja uhrikivi

Kariniemen muinainen uhrikivi.

Kariniemen leirikeskus sijaitsee noin 20 km ajomatkan päässä Valkeakoskelta hämäläisessä maalaismaisemassa. Seudulla on ollut asutusta jo muinaisista ajoista ja läheisellä pellolla sijaitsee muinainen uhrikivi. Ajo-ohje paikalle löytyy Valkeakosken kaupungin sivuilta. Alla myös kartta paikasta.

[google-map-v3 width=”250″ height=”250″ zoom=”12″ maptype=”ROADMAP” mapalign=”center” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Kariniementie 143, 37740 Haukila{}1-default.png” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Osallistumismaksu

Taivaannaulan jäsen 20 €
Ei-jäsenet 25 €

Kaikki alle 15-vuotiaat 15 €
Samassa sängyssä vanhemman kanssa nukkuvat alle kouluikäiset lapset ilmaiseksi

Osallistumismaksun pitää olla maksettuna viimeistään 7.10.2012.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset tapahtuu alla olevalla lomakkeella. Ilmoittautumisaika päättyy 1.10.2012. Osallistumismaksun pitää olla maksettuna viimeistään 7.10.2012.

Ilmoittautuminen on sitova, eli maksettua osallistumismaksua ei palauteta, mikäli et pääsekään osallistumaan.

[formbuilder:3]

Lisätietoja

Tapahtuman yksityiskohdista ja järjestelyistä tiedotetaan tarkemmin osallistujille ennen tapahtumaa sähköpostilistan kautta. Ilmoittautujat liitetään automaattisesti tuolle sähköpostilistalle. Lisäkysymyksiä voi esittää sähköpostitse osoitteeseen kekri@taivaannaula.org tai kommentoimalla tätä kirjoitusta. Tarkempia tietoja juhlasta lähetetään osallistujille sähköpostitse hyvissä ajoin ennen juhlaa.