Viikonloppuna Yle Puheen toimittajat kävivät Turussa jututtamassa Taivaannaulan aktiiveja. Perttu Häkkisen ja Panu Hietanevan toimittamassa ohjelmassa käsitellään kattavasti muun muassa kotoperäisen luonnonuskon pyhiä paikkoja ja Taivaannaulan Hiisi-hanketta.

Perttu Häkkinen: Saako Kupittaan vanhan uhrilähteen kohtalo mielenne matalaksi?

– Välillä ärsyttää puhe siitä, että suomalainen kulttuuri on niin kovin nuorta, mikä ei edes pidä paikkaansa. Olemme täällä nyt sellaisen paikan äärellä, josta avautuisi hyvinkin vanha yhteys menneeseen, mutta sitä ei tiedosteta. Suomalaiset ylipäätään eivät aina tiedosta omia juuriaan, ja silloin kun ne ymmärretään, se on yleensä suuri oivallus. Haluaisin kuitenkin suhtautua myönteisesti tulevaisuuteen. Ei tämä saa mieltä matalaksi, vaan mietin mitä mahdollisuuksia tässä olisi, jos luonnonmukaiset pyhät paikat nousisivat Suomessa uuteen arvoon. Tämäkin paikka voitaisiin palauttaa sen alkuperäiseen asuun.

Kuuntele ohjelma Yle Areenasta.

Kuva: M. Tappura.
Kuva: M. Tappura