Hyssynvuoren laki

Pirkanmaan paikalliset Taivaannaulan jäsenet järjestävät huhtikuussa retken Lempäälän maisemiin. Sunnuntaina 13.4.2014 järjestettävällä retkellä tutustutaan alueen paikkoihin liittyvään kansanperinteeseen ja historiaan. Oppaana on muun muassa Lemmon arvoitus -kirjan kirjoittanut Juha Kuisma.

Retken ohjelma

  • Klo 12 kokoontuminen Ristimäen hautausmaan parkkipaikalle. Tutustumme Juha Kuisman opastuksella Hyssynvuoreen eli Hyssynkirkkoon, joka on perimätiedon mukaan vanha hiisi, sekä vieressä olevaan Ämmänristinmäkeen ja näihin liittyviin tarinoihin ja historiaan.
  • Noin klo 14 siirrytään Hääkiven kalmistolle ja rautakautiselle asuinpaikalle. Hääkivellä Taivaannaulan jäsenet kertovat paikasta sekä pääsiäiseen liittyvästä luonnonuskoisesta kansanperinteestä. Hääkivellä nautitaan omat eväät.
  • Noin klo 15.30 siirrytään Päivääniemen kalmistolle, jossa tutustumme paikkaan ja päätämme retken.

Siirtyminen paikkojen välillä tapahtuu henkilöautoilla. Tapahtumalla on erillinen Facebook-tapahtuma, jossa autottomat voivat sopia kimppakyydeistä.

Retken hinta on 10 euroa per osallistuja. Maksu maksetaan ennen retkelle osallistumista. Saat maksuohjeet sähköpostitse ilmoittautuessasi.

Mukaan mahtuu enintään 25 henkeä. Ilmoittautumiset retkelle osoitteeseen pirkanmaa@taivaannaula.org 1.4.2014 mennessä!