Selma Vilhusen ohjaama runolaulaja Jussi Huovisesta kertova Laulu-dokumenttielokuva tulee teattereihin tämän viikon perjantaina 11. huhtikuuta.

Yhdeksänkymmentävuotias Jussi Huovinen on Suomussalmella itärajan pinnassa sijaitsevan vienankarjalaisen Hietajärven kylän ainoa asukas. Hän on myös viimeinen elossa oleva suomalainen, joka on oppinut runolauluja suullisesti äidiltään ja isältään. Kansanrunot ovat kulkeneet Huovisen suvussa vuosisatoja, ja isoisoisoäiti Toarie Huovista on arveltu Arhippa Perttusen sisareksi.

Elokuva kertoo Huovisesta sekä kuvataiteilija Hanneriina Moisseisesta, joka haluaa oppia Huoviselta lauluja ja niiden viisauksia. Laulu kuvaa Huovisen ja Moisseisen elämää kolmen vuoden ajan. Elokuvan ohjannut Selma Vilhunen on on aiemmin ollut esillä Pitääkö mun kaikki hoitaa? -lyhytelokuvallaan, joka valittiin tammikuussa 2014 Oscar-ehdokkaaksi ensimmäisenä suomalaisena lyhytelokuvana.

Suomen Kuvalehden juttu Jussi Huovisesta.
Ylen uutinen.