Kuten aikaisemmin uutisoitiin, Taivaannaula on mukana avustamassa Helomedia Oy:n keväällä käynnistynyttä Ukonvaaja-dokumenttihanketta.

Ukonvaaja on Helomedian visuaalisesti kunnianhimoinen kokopitkä dokumenttielokuva luonnonuskonnosta, itämerensuomalaisesta mytologiasta ja maanläheisestä kansanperinteestä. Voit lukea hankkeesta lisää täältä.

Hankkeesta on nyt kerrottavana suuria uutisia, sillä CMX-yhtyeestä suurelle yleisölle tuttu muusikko-runoilija A.W. Yrjänä on varmistunut dokumentin päähenkilöksi.

Yrjänän ja CMX:n tekstit sisältävät vaikutteita suomalaisesta mytologiasta, joten Yrjänä oli luonnollisesti kiinnostunut lähtemään mukaan hankkeeseen. Taustastaan huolimatta hän tulee lähestymään aihepiiriä ”jokamiehen” roolissa ja tutustuu dokumentin kautta myös hänelle ennestään tuntemattomiin asioihin.

Dokumentin joukkorahoituksen kokoaminen on edistynyt hyvin. Koossa on jo yli puolet joukkorahoituksen avulla kerättävästä kymmenentuhannen euron minimisummasta. Joukkorahoituskampanja jatkuu elokuun loppuun saakka.

Lisää hankkeen tukijoita kuitenkin vielä tarvitaan, jotta elokuvasta tulee todellisuutta! Tiedon levittämistä tarvitaan, jotta tukisumma saadaan täyteen keräysajan puitteissa. Lisätietoja dokumentin joukkorahoituksesta löytyy Mesenaatti.me-palvelussa. Dokumentilla on myös omat verkkosivunsa sekä Facebook-sivu. Myös Taivaannaulan sivuilla seurataan hankkeen edistymistä.