Taivaannaulan toiminnassa tuli tänä vuonna täyteen jo seitsemäs vuosi, mutta yhdistyksellä ei ole koskaan ollut varsinaista omaa graafista tunnusta. Nyt onkin korkea aika valita sellainen!

Taivaannaula järjestää tunnuksen suunnittelusta kaikille avoimen kilpailun. Kilpailuun voivat siis osallistua niin yhdistyksen jäsenet kuin yhdistyksen ulkopuolisetkin henkilöt. Lisätiedot kilpailuun osallistumisesta löydät tältä sivulta.

Ehdotukset tulee lähettää yhdistykselle lokakuun alkuun mennessä.

Mikä tunnus?

Tunnus tulee olemaan yhdistyksen virallinen symboli ja siten näkyvästi esillä Taivaannaulan toiminnassa: kalenterissa ja muissa painotuotteissa, yhdistyksen lipussa, verkkosivuilla, videoissa, tapahtumissa, mahdollisesti myös vaatteissa.

Tunnuksen suunnittelussa tulee kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

Aihe

Tunnuksen tulee kuvata Taivaannaulan toimintaa eli suomalais-karjalaisen rahvaan luonnonuskoista kansanperinnettä. Tunnuksen aihe voi siis tulla kansankulttuurista, perinteisistä symboleista, kuvioinneista, koristeluista tai kansanrunouden myyttisistä mielikuvista.

Taivaannaula viittaa nimenä pohjantähteen eli naulatähteen. Taivaannaula kiinnittää taivaankantta kannattelevan maailmanpylvään taivaankannen keskikohtaan. Tätä mielikuvaa voi hyödyntää tunnuksen suunnittelussa, mutta se ei ole välttämätöntä.

Liitä kilpailuehdotukseen mukaan lyhyt kuvaus tunnuksen aiheesta.

Värit

Tunnuksen tulee toimia sekä värillisenä että mustavalkoisena.

Koko

Tunnuksen tulee olla tunnistettavissa sekä pienessä että suuressa koossa.

Ehdotuksen lähettäminen

Tallenna oma ehdotuksesi kuvatiedostoksi (kaikki yleisimmät tiedostomuodot käyvät) ja lähetä se sähköpostitse osoitteeseen hallitus@taivaannaula.org.

Kuvan tekotapa on siis vapaa. Voit vaikka piirtää tunnuksen käsin ja valokuvata sen tai piirtää suoraan koneella. Tärkeintä kuvakilpailussa on itse kuvio ja siihen liittyvä symboliikka.

Samasta osoitteesta hallitus@taivaannaula.org voi tiedustella lisätietoja tunnukseen ja kilpailuun liittyen.

Kilpailun aikataulu

Kilpailuehdotukset tulee lähettää lokakuun 1. päivään mennessä. Taivaannaula ry valitsee voittajan kekrinä 2014.

Palkinnot

Paras ehdotus palkitaan Taivaannaulan uudella alkusyksystä julkaistavalla seinäkalenterilla. Lisäksi kilpailun voittanut ehdotus esitellään Taivaannaulan verkkosivuilla ja Facebookin Suomenusko-sivulla.

Onnea kilpailuun!