Taivaannaulan väkeä on jälleen lähdössä kesäleirille Viroon. Yhteisleiri Maavalla Kodan järjestetään 29.7.-2.8.2015 Etelä-Viron Karulassa ja Obinitsassa. Kesäleiri on suunnattu Taivaannaulan jäsenille ja heidän perheilleen. Ilmoittaudu leirille tästä linkistä!

Ilmoittautuminen päättyy perjantaina 26.6.2015.

Matkaan lähdemme keskiviikkona muutamalla henkilöautolla ja ensimmäisenä matkaamme perinteiselle maatilalle Karulassa. Leiriydymme telttamajoituksessa perjantaihin, jolloin siirrymme tämän vuoden suomalais-ugrilaiseen kulttuuripääkaupunkiin, Obinitsaan.

Leiripaikka Rõõsassa.Leiripaikka Rõõsassa kesällä 2013

Ennen Obinitsaan saapumista käymme vielä tutustumassa suomalais-ugrilaisten kansojen vanhimpaan venetyyppiin – haaparuuheen eli haapioon, joka tunnetaan myös Suomessa.

Obinitsassa vietetään perjantaina suurta praasniekkaa eli juhlaa tansseineen ja lauluineen. Majoitumme Obinitsassa niin ikään teltoissa. Lauantaina on setukaisten kuningaskuntapäivät ja sunnuntaina lähdemme kotimatkalle.

Matka on edullinen, sillä liikkuminen tapahtuu kimppakyydeillä muutaman auton voimin. Maavalla Koda tarjoaa meille ruoat ja leiriydymme teltoissa. Matkan kustannukset muodostuvat siis vain laivalipuista ja polttoaineesta. Koko matkan hinta tullee olemaan noin 50-70 €. Tarkka hinta selviää vasta sitten kun tiedämme montako Taivaannaulan jäsentä on matkalle lähtemässä, joten ilmoittaudu hyvissä ajoin!

Pyhään puuhun sidottua nauhaa ei saa irrottaa.Pyhä puu virolaisessa hiidessä

Erityishuomiona se, että kaikkiin erityisruokavalioihin ei ole valitettavasti mahdollista reagoida. Kulttuurieroista johtuen esimerkiksi kasvissyöjän on hyvä varata omat eväänsä mukaan leirille.

Tervetuloa mukaan kesäleirille! Voit ilmoittautua mukaan tämän lomakkeen kautta.

Terveisin,
Kaisu ja Jari
Leirivastaavat