Hirsirakentaminen ja kaskiviljely edustavat perinteisintä suomalaista osaamista, jonka avulla aikaisemmat sukupolvet ovat mukautuneet erämetsien olosuhteisiin niin Savossa, Skandinaviassa kuin Pohjois-Amerikassa. Erään arvion mukaan suomalaisten siirtolaisten hirsirakennustaidot ovat vaikuttaneet jopa eräiden Pohjois-Amerikan intiaaniheimojen asumusten kehittymiseen.

Taivaannaula tarjoaa nyt kaikille halukkaille mahdollisuuden oppia perusasioita hirsirakentamisesta! Järjestämme yksipäiväisen hirrenveistokurssin Lempäälässä lauantaina 26.9.2015. Kurssilla opetellaan perusteita hirsien varaamisesta ja erilaisten salvosten veistämisestä. Päivän aikana käsitellään myös hirsipuiden valintaa sekä päästään näkemään pelkkahirren sahaaminen.

Kurssi alkaa lauantaina klo 9.00 ja päättyy noin klo 17. Järjestämispaikkana ovat Metsä-Tappura Oy:n tilat osoitteessa Nurkkilantie 76, 37500 Lempäälä.

Varustus kurssille

  • Säänmukaiset työvaatteet, metsurin turvavaatteet jos sellaiset omistaa
  • Omat eväät, veistopaikalla on nuotio käytettävissä
  • Hirrenveistoon sopivia työkaluja kuten kirves, kuorimarauta, saha, moottorisaha. Nämä eivät ole kuitenkaan pakollisia, kurssipaikalta löytyy työkaluja.

Tärkeää huomattavaa! Kurssin järjestäjä ei ole vakuuttanut kurssilaisia eikä vastaa mahdollisista tapaturmista, joten kurssilaisilta edellytetään omaa tapaturmavakuutusta.

Ilmoittautuminen

Päivitys 12.9.2015: Kurssi on täynnä! Voit ilmoittautua halutessasi varasijalle.

Kurssi on avoin kaikille kiinnostuneille. Ilmoittautumiset 19.9.2015 mennessä sähköpostitse osoitteeseen pirkanmaa@taivaannaula.org.

Kurssille otetaan enintään 12 henkilöä. Kurssimaksu on Taivaannaulan jäseniltä 15 € ja muilta 25 €.

Tervetuloa!