Tämänvuotisten Turun kirjamessujen toinen kotimainen teema on Saamenmaa. Messuista on muodostumassa kaikkien aikojen suurin saamelaisen kulttuurin tapahtuma.

Tapahtumassa on mahdollisuus tutustua saamelaiseen kulttuuriin, muun muassa joiun, saamelaisten tarinoiden, kirjallisuuden, runouden, tanssin ja elokuvien kautta.

Messuosastolla on tarjolla muun muassa saamelaisten tekijöiden kirjoja, käsitöitä, musiikkia sekä tietoa saamen kielistä ja niiden opiskelusta. Tapahtumassa ovat edustettuina kaikki Suomessa puhuttavat saamen kielet eli koltansaame, inarinsaame sekä pohjoissaame.

Saamenmaa-ohjelmaa on toteuttamassa suuri määrä eri toimijoita, organisaatioita ja yhdistyksiä Suomesta, Ruotsista ja Norjasta. Mukana ovat muun muassa muusikko, runoilija ja näyttelijä Niillas Holmberg, rap-artistit Ailu Valle ja Amoc, runoilija ja elokuvantekijä Inger-Mari Aikio sekä kirjailija Ante Aikio.

Saamenmaa on esillä myös samanaikaisesti järjestettävillä ruokamessuilla, jossa esitellään myös saamelaista ruokakulttuuria. Lisäksi Turussa on mahdollista osallistua The Night of Stallu – Saamelaisen mytologian yö -iltakonserttiin.

Kirjamessut järjestetään Turun Messu- ja kongressikeskuksessa 2.-4.10.2015.