Kuva: Miguel Virkkunen Carvalho @ Flickr / Creative Commons BY 2.0

Taivaannaulan kesäleiri järjestetään tänä vuonna 12.-15. kesäkuuta Jämsän Koskenpään kylässä. Ilmoittautuminen leirille alkaa huhtikuun puolivälissä. Kesäleiri on tuttuun tapaan suunnattu Taivaannaulan jäsenille ja heidän perheilleen sekä virolaisen sisarjärjestömme Maavalla Kodan jäsenille.

Kesäleirin tarkempana paikkana on Vuojansalon luonnonkaunis saari, jossa leiriläiset pääsevät telttailemaan. Suositun melontareitin varrella sijaitsevassa suurehkossa saaressa on laavu ja nuotiopaikkoja, ulkohuusseja sekä uimaranta. Vuojansalosta löytyy myös Pirunkivi-niminen tunnettu tarinapaikka.

Taivaannaulan kesäleirien tarkoituksena on tuoda ihmiset lähemmäs omia juuriaan, perinteistä kulttuuria ja luonnon vuodenkiertoa seurailevaa elämäntapaa. Tänä vuonna osallistujat pääsevät syventymään erityistesti savusaunojen perinteisiin. Luvassa on savusaunatuntija Risto Vuolle-Apialan perehdytys aiheeseen sekä tutustumista Suomen Saunakulttuuri ry:n toimintaan ja Saunakylän kymmeniin erilaisiin suomalaisiin savusaunoihin.

savusauna-oskala2

Kuva: Hannu Oskala @ Flickr / Creative Commons BY-NC-SA 2.0

Tämän lisäksi ohjelmassa on tutustumista Jämsän seudun hiisiin ja tarinapaikkoihin, muun muassa kuuluisaan Virmapyhän hiisimetsään. Leirillä päästään myös oppimaan erilaisia perinnetaitoja ja kansantansseja sekä tietenkin viettämään mukavaa aikaa rennossa suomalais-virolaisessa seurassa.

Kesäleirin ilmoittautumisen avautumisesta ilmoitetaan huhtikuussa Taivaannaulan sivuilla. Tervetuloa mukaan!