Kansainvälinen Hiisien kuvakilpailu vuodelle 2016 on avattu!

Valokuvakilpailun tavoitteena on lisätä pyhien luonnonpaikkojen tunnettuutta sekä kunnioittaa henkistä perintöä ja luonnonperintöä. Kuvilla ikuistetaan pyhien paikkojen nykytila ja kannustetaan ihmisiä vierailemaan paikoilla, jatkamaan niihin liittyviä perinteitä ja suojelemaan niitä.

Kilpailun aiheena ovat hiidet eli historialliset luonnontilaiset pyhät paikat, jotka voidaan erottaa rakennetuista pyhistä paikoista kuten kirkoista ja temppeleistä. Paikat voivat olla pyhiä lehtoja, mäkiä, puita, kiviä ja muita luonnonkohteita, joiden luona ihmiset ovat sukupolvien ajan rukoilleet, parantaneet, uhranneet ja suorittaneet muita rituaaleja. Kuvia voi lähettää mistäpäin maailmaa tahansa.

Kilpailun pääpalkinto on 1000 euroa. Alle 16-vuotiaiden sarjan palkinto on 200 euroa. Kilpailussa myönnetään myös 300 euron suuruinen uralilaisten kansojen erikoispalkinto. Pääpalkintojen lisäksi kuvia palkitaan muun muassa seuraavissa luokissa: lehdot, pyhät puut, kivet, vesistöt, uhrilahjat, tarinat ja niin edelleen.

Kuvia hiisistä voi lähettää lokakuun loppuun asti tämän englanninkielisen sivun kautta.

Voittajat palkitaan loppuvuodesta Tartossa, Virossa järjestettävässä tilaisuudessa.

Hiisien kuvakilpailu järjestetään nyt yhdeksättä kertaa. Kilpailun järjestävät virolainen Hiite Maja -säätiö, Viron omauskoisten Maavalla Koda sekä Tarton yliopiston pyhien luonnonpaikkojen keskus.

Taivaannaula kannustaa suomalaisia ottamaan osaa kuvakilpailuun myös tänä vuonna ja tekemään näin suomalaista henkistä perintöä ja luonnonperintöä tunnetuksi kansainvälisesti! Sopivia kuvauskohteita löytyy pelkästään Suomen alueelta satoja – jopa Helsingissä kasvaa kansanperinteen tuntema uhripuu.

Jos hiisien kuvaaminen kiinnostaa, voit myös ilmoittautua vapaaehtoiseksi Suomen hiisiä kartoittavaan Taivaannaulan monivuotiseen Hiisi-hankkeeseen.