Suomalaisia perinteisiä pyhiä luonnonpaikkoja kunnioittavaa Hiisienpäivää vietetään 28. maaliskuuta jo neljännen kerran. Luvassa on aikaisempien vuosien tapaan useita tapahtumia, mutta nyt tapahtumia on ripoteltu myös Hiisienpäivää edeltävälle viikolle. Tässä lyhyt katsaus Taivaannaulan tapahtumatarjontaan.

Turku

Turun pääkirjaston tieto-osastolla kuullaan Hiisienpäivää edeltävänä torstaina 23.3. klo 17-18 Hiisienpäivän luento teemalla Hiisi, pyhä, sampas.

Folkloristiikan FM, tutkija, John Björkman kertoo kansanuskon pyhistä paikoista Lounais-Suomessa, sekä siitä miten ne liittyvät kulttuuriseen tilan ja ajan hahmottamiseen. Taivaannaula ry:n Hiisi-hankkeen tiedottaja Anssi Alhonen kertoo vuorostaan kansanuskon pyhien paikkojen kartoittamisesta, suojelusta ja niihin liittyvän kulttuuriperinnön elävänä pitämisestä.

Tapahtumakalenteri
Facebook

Hämeenkyrö

Hiisienpäivää edeltävänä sunnuntaina Hämeenkyrössä Kansankulttuurikeskus Heiskassa on mahdollisuus päästä kuulemaan suomalaisen kansanuskon pyhistä luonnonpaikoista. Tilaisuudessa kuullaan samat Björkmanin ja Alhosen luennot kuin Turussa.

Luennon jälkeen vieraillaan muutaman kilometrin päässä sijaitsevalla 400-vuotiaalla uhripuulla, Timin männyllä. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Tervetuloa!

Tapahtumakalenteri
Facebook

Lappeenranta

Lappeenrannassa pääkirjaston Heili-salissa järjestetään avoin yleisötilaisuus Hiisienpäivänä 28.3.2017 klo 18-19. Tilaisuudessa Taivaannaulan puheenjohtaja Mikko Solja esittelee Taivaannaulan toimintaa ja Hiisi-hanketta. Hiisi-hankkeessa vaikuttava Ella Karjalainen vuorostaan esittelee paikallisista hiisistä ottamiaan valokuvia.

Kirjastossa esillä kansanuskon pyhiä paikkoja esittelevää kirjallisuutta ja paikalla pääsee katsomaan myös Taivaannaulan kokoamaa videota Suomen hiisistä. Tervetuloa!

Tapahtumakalenteri
Facebook

Sosiaalinen media

Sosiaalisen median puolelle julistamme Hiisienpäivää edeltävän viikon ajaksi #hiisienpäivä-kampanjan. Kannustamme kaikki julkaisemaan silloin kuvia suomalaisista hiisistä sosiaalisessa mediassa. Kuvien tarkoituksena on osoittaa, että suomalaiset eivät ole unohtaneet omia perinteisiä pyhiä luonnonpaikkojaan.

Kaikki ovat tervetulleita mukaan kunnioittamaan Suomen hiisiä ja kiinnostumaan niiden historiasta, perinteistä ja pyhyydestä!