Ensi tiistaina 28. maaliskuuta vietetään jälleen valtakunnallista Hiisienpäivää! Juhlapäivän tarkoituksena on kunnioittaa kansanperinteemme mukaisia pyhiä luonnonpaikkoja.

Pyhät luonnonpaikat ovat tärkeä osa kansankulttuuria. Näillä paikoilla on sukupolvien ajan rukoiltu ja parannettu, niitä on kunnioitettu antimilla ja varjeltu vahingoittamiselta. Viimeisimmät viitteet luonnontilaisilla pyhillä paikoilla uhraamisesta sijoittuvat 1940-luvulle.

Taivaannaula järjestää Hiisienpäivää edeltävän viikon aikana tapahtumia Turussa, Hämeenkyrössä ja Lappeenrannassa. Tervetuloa mukaan kuulemaan ja keskustelemaan hiisistä! Verkon puolella Hiisienpäivään voi osallistua julkaisemalla kuvia perimätiedon mukaisista pyhistä paikoista #hiisienpäivä-tunnisteella!

Joitakin perimätiedon tuntemia pyhiä luonnonpaikkoja löytyy tästä luettelosta.