Syyskuun 23. päivä Tampereella järjestettävässä Taivaannaulan 10-vuotisjuhlassa päästään nauttimaan hyvästä musiikista. Kulttuuritalo Telakan lavalle nousevat eturivin kotimaisiin kansanmusiikkiyhtyeisiin kuuluva Puhti sekä kansanelektrobändi Suistamon Sähkö. Konsertti on kaikille avoin.

Puhti on Anne-Mari Kivimäen ja Reetta-Kaisa Ileksen palkittu kahden naisen kokoonpano, joka yhdistelee musiikkia, tanssia, näyttelemistä ja performanssia. Kaiken lähtökohtana on karjalaisuus. Itäisistä vaikutteista voimansa ammentaa myös Suistamon Sähkö. Yhtye kuvailee esittävänsä uutta karjalaista tanssimusiikkia työkaluinaan koneet, venäläinen leikkihaitari, lauluvoima, rap ja maaninen lavameininki.

Syyskuun pidoissa juhlistetaan Taivaannaulan kymmenvuotista taivalta suomalaisen kansanuskon ja kansanperinteen jatkajana ja säilyttäjänä. Tapahtuma jakautuu kahteen osioon. Päivän aloittaa kaikelle kansalle avoin osio, johon kuuluu edellä mainittujen musiikkiesitysten lisäksi myös luentoja perinneaiheista ja sukukansojen kulttuureista.

Tapahtuman jälkimmäinen puolisko on tarkoitettu yhdistyksen jäsenille. Ohjelmassa on tuolloin juhlaruokailua, pieniä esityksiä ja muuta mukavaa illanviettoa.

Tarkempaa tietoa juhlan ohjelmasta on luvassa myöhemmin. Tervetuloa mukaan juhlimaan Tampereelle!