Tervetuloa juhlimaan 10-vuotiasta Taivaannaulaa!

Tampereen Kulttuuritalo Telakka täyttyy syyskuussa kansanuskon ja kansanperinteen teemoista ja luovasta karjalaisvaikutteisesta musiikista ja performanssista. Kymmenen vuoden taivaltaan juhlivan Taivaannaula ry:n juhlassa kuullaan puheenvuoroja kiinnostavilta puhujilta sekä musiikkia kansanmusiikki-duo Puhdilta ja folktronica-yhtye Suistamon Sähköltä.

Taivaannaula on vuonna 2007 perustettu järjestö, jonka tavoitteena on pitkäikäisen suomalaisen perinnekulttuurin ja henkisen perinteen säilyttäminen ja elävänä pitäminen, mukaan lukien perimätiedon tuntemien pyhien luonnonpaikkojen suojeleminen.

Järjestön toiminta kattaa maan- ja metsänvaraiseen elämäntapaan kytkeytyvät perinteet oli kyse sitten kansanuskon maailmankuvasta, sukukansoista, ajanlaskennasta tai esimerkiksi viljelyn, eränkäynnin, laulannan, leipomisen tai rakentamisen tapakulttuurista ja henkisistä merkityksistä.

Taivaannaulan 10-vuotisjuhlassa kuullaan tietokirjailija Juha Kuisman mietteitä suomen kielessä elävistä vanhoista uskomuksellisista idiomeista. Kalevalaisten Naisten Liiton puheenjohtaja Ildikó Lehtinen vuorostaan kertoo sukukansamme marilaisten kulttuurista. Lisäksi kuulemme terveiset Taivaannaulan virolaiselta sisarjärjestöltä Maavalla Kodalta.

Pukukoodi vapaa, mutta folkahtava. Kansanpukujen loistoa katselemme mielellämme!

Ohjelma

Klo 17
Kansanlaulua
Taivaannaulan puheenjohtajan Mikko Soljan tervehdys
Viron maauskoisten Maavalla Kodan puheenvuoro

Klo 18
Kantelemusiikkia
Juha Kuisma: Suomen kansan vanhat uskomukselliset idiomit
Kansanmusiikki-duo Puhti

Klo 19
Ildikó Lehtinen: Marilaisuus puntarissa

Klo 20
Kansanelektroyhtye Suistamon Sähkö

Liput tapahtumaan 10 €. Liput ostetaan Telakalta. Tapahtuma on maksuton ennakkoon ilmoittautuneille yhdistyksen jäsenille.

Tapahtuma Facebookissa

Tervetuloa juhlimaan 10-vuotiasta Taivaannaulaa ja itämerensuomalaista juurevuutta!