Vuosittaiseen virolaiseen pyhien luonnonpaikkojen kuvakilpailuun ehtii vielä lähettää kuvia. Kilpailuaika umpeutuu lokakuun lopussa. Kilpailuun voi lähettää kuvia tämän sivun kautta. Kannustamme kaikkia Suomen perinteisiä pyhiä luonnonpaikkoja kuvanneita osallistumaan!

Valokuvakilpailun tavoitteena on lisätä pyhien luonnonpaikkojen tunnettuutta sekä kunnioittaa henkistä perintöä ja luonnonperintöä. Kuvilla ikuistetaan pyhien paikkojen nykytila ja kannustetaan ihmisiä vierailemaan paikoilla, jatkamaan niihin liittyviä perinteitä ja suojelemaan niitä.

Kilpailun aiheena ovat hiidet eli historialliset luonnontilaiset pyhät paikat, jotka voidaan erottaa rakennetuista pyhistä paikoista kuten kirkoista ja temppeleistä. Paikat voivat olla pyhiä lehtoja, mäkiä, puita, kiviä ja muita luonnonkohteita, joiden luona ihmiset ovat sukupolvien ajan rukoilleet, parantaneet, uhranneet ja suorittaneet muita rituaaleja. Kuvia voi lähettää mistäpäin maailmaa tahansa – vaikkapa juuri Suomesta.

Kilpailun pääpalkinto on 1000 euroa. Alle 16-vuotiaiden sarjan palkinto on 200 euroa. Kilpailussa myönnetään myös 300 euron suuruinen uralilaisten kansojen erikoispalkinto. Pääpalkintojen lisäksi kuvia palkitaan monissa muissa erilaisissa kilpailuluokissa.

Kansainvälinen pyhien paikkojen kuvakilpailu järjestetään tänä vuonna 10. kertaa ja kilpailua järjestävät Tarton yliopiston luonnontilaisten pyhien paikkojen keskus, Hiite Maja SA sekä Taivaannaulan sisarjärjestö Maavallan Koda.

Kilpailua tukevat Kehrwieder, Viron kirjallisuusmuseon kansanperinteen arkisto, Viron kansallismuseo, Võron instituutti ja monet muut toimijat.

Valokuvakilpailun verkkosivusto