Miten kekri liittyy perinteiseen jouluun? Miten riimukalenteria luetaan? Mikä on jakoaika? Taivaannaulan uusi video antaa lisävalaistusta näihin ja moniin muihin syystalven juhlia koskeviin kysymyksiin.

Joulu tunnetaan vuoden suurena juhlana, kun taas kekri, sen syksyisempi vastine, on ehtinyt vaipua lähes unohduksiin. Tavallaan näillä juhlilla on kuitenkin sama sisältö: ne ovat vuodenvaihteen juhlia, joita vietetään perheen kesken runsaasti syöden ja nauttien vuoden sadon antimista.

Taivaannaula ry:n perinnetuntija, folkloristi John Björkman kertoo videolla pimeän vuodenajan suurista juhlista ja niihin kuuluvista niin tutuista kuin unohdetui​mmista tavoista ja uskomuksista. Luento on tallenne Turun pääkirjaston Kaamos-tapahtumasta marraskuulta 2017.

Perinteistä vuodenkiertoa tapoineen ja uskomuksineen voi seurata parhaiten Taivaannaulan kansanperinnekalenterista. Kalenteri on tilattavissa yhdistyksen verkkokaupasta.

Huom! Ääniraita katkeaa valitettavasti muutamaa minuuttia ennen luennon loppua.