Kiinnostus omia perinteitä kohtaan on ollut Suomessa pitkään nousussa. Tämä on näkynyt myös Taivaannaulan saamana mediahuomiona. Erityisen paljon huomiota on kertynyt viimeisten parin viikon aikana.

Kymmeniä tuhansia metsästä ja luonnosta kiinnostuneita suomalaisia tavoittava Aarre-lehti esitteli kansanomaisia pyhiä paikkoja tutkivan Hiisi-hankkeen toimintaa hiisienpäivänä. Pyhät luonnonpaikat kiinnostivat myös viime lauantaina Rauman taidemuseolla. Museon tilat täyttyivät yli sadasta kuulijasta, kun Hiisi-hankkeen tutkija John Björkman kertoi tilaisuudessa lounaissuomalaisista pyhistä paikoista.

Huhtikuun alussa Helsingin Sanomat vuorostaan nosti esille Taivaannaulan vaikutuksen uuteen Metsänpeitto-sarjakuvaan.

Suurin näkyvyys saavutettiin kuitenkin eilen maanantaina, kun Taivaannaulan toimintaa esiteltiin Ylen Puoli seitsemän -ohjelmassa, joka tavoittaa viikottain noin 1,5 miljoonaa katsojaa. Taivaannaulan sivut kaatuivatkin hetkellisesti eilen kävijäpiikin seurauksena.

Huomio ei rajoitu perinteisen median puolelle, vaan myös Facebookin puolella Taivaannaulan sivulla on jo lähes 35 000 seuraajaa.

On hienoa nähdä, että omien juurten arvostaminen on suomalaisille tärkeää. Juurten arvostamisessa ei ole kyse menneisyyden haikailusta tai menneisyydessä elämisestä. Kyse on siitä, että eletään nykyhetkessä niin että meillä on yhteys menneisyyteen. Rakennetaan niiden juurien ja sen rikkaan perinnön päälle, minkä varaan lukemattomat sukupolvet ovat rakentaneet meitä ennen.