Taivaannaulan Hiisi-hanke aloittaa jälleen kansanuskon pyhien luonnonpaikkojen kartoitukset ja kuvaukset. Vapaaehtoisilla kartoittajilla on mahdollisuus osallistua perimätiedon tuntemien kohteiden paikantamiseen maastossa. Kartoituksilla kerätään tietoa kohteiden nykytilasta ja sijainnista. Kartoitus tarjoaa osallistujille myös mahdollisuuden ottaa kuvia Hiisien kuvakilpailua varten. Edellisen kartoituksen jälkeen ​hankkeen tietokantaan on jälleen kertynyt perimätietoa lähes sadasta aiemmin tuntemattomasta kohteesta eri puolilta Suomea!

Hiisi-hankkeeseen on mahdollista ilmoittautua mukaan täällä.

Kartoituskauden päätteeksi Hiisi-hankkeen aktiivit järjestävät syyskuussa Turussa kansainvälisen seminaarin. Seminaarissa päästään kuulemaan uutta tutkimustietoa suomalaisten sekä sukukansojen pyhistä paikoista. Seminaarista tiedotetaan myöhemmin tarkemmin Taivaannaulan verkkosivuilla ja Facebook-sivulla.

Hiisikohteiden kartoittaminen hoituu täysin vapaaehtoisvoimin. Aikaisempina kesinä mukana kartoituksissa on ollut kymmeniä vapaaehtoisia, jotka ovat kuvanneet ja etsineet kohteita yli sadan kunnan alueella. Kartoitusten lisäksi Hiisi-hanke tekee myös jatkuvaa tutkimustyötä, jossa tietokantaan kootaan arkistoista ja muista lähteistä kansanuskon pyhiä paikkoja koskevaa tietoa. Uutta tietoa kertyy jatkuvasti ja edelliskesän jälkeen hankkeen tietokantaan on jälleen kertynyt perimätietoa lähes sadasta kohteesta eri puolilta Suomea!

Taivaannaula käynnisti Hiisi-hankkeen keväällä 2013 kansanuskon pyhien paikkojen suojelemiseksi ja tietojen luetteloimiseksi. Innoitus hankkeelle on saatu Virosta, jossa vastaavaa työtä on tehty jo vuosikymmeniä. Hankkeen tarkoituksena on lisätä yhteiskunnallista tietoisuutta kansanuskon pyhistä paikoista ja pitää niihin liittyvä kulttuuriperintö elävänä.