Taivaannaulan perinteinen virolais-suomalainen kesäleiri järjestettiin tänä vuonna Jämsän Juokslahden Saunakylässä. Leiri oli kolmen toimijan yhteinen ponnistus. Mukana olivat Taivaannaulan lisäksi Saunakylää ylläpitävä ja kehittävä Suomen Saunakulttuuri ry:n sekä virolainen sisarjärjestömme Maavalla Koda.

Saunakylän rakennukset muodostavat koko maailman mittakaavassa ainutlaatuisen kokoelman. Rakennusten säilyttäminen pitää yllä perinteisen perinnerakentamisen taitoja. Rakennuksia kunnostetaan hitaasti ja täysin talkoovoimin – valtiovaltaa ja poliitikkoja ei Saunakylän kohtalo ole kiinnostanut. Leirillä pääsimmekin kunnostamaan saunoja helteisessä säässä perinteisin hirsirakennusmenetelmin. Leiri ei ollut pelkkää rehkimistä, vaan mukaan mahtui myös luentoja kiinnostavista aiheista, iltamyöhäinen vierailu perimätiedon tuntemalla pyhällä vuorella, musisointia sekä tietenkin saunomista. Tässä muutamia kuvia ja tunnelmia leiriltä.

Kaikki kuvat otti Anni Vierimaa.