Kansanperinnekalenteri 2018-2019 on nyt ennakkotilattavissa! Taivaannaulan suosittu seinäkalenteri esittelee vanhan kansan vuodenkierron kekristä kekriin. Kalenterin kuvateemana ovat tänä vuonna suomalaiset tietäjät ja parantajat. Suomalainen kansanparantaja oli arvostettu ja tärkeä henkilö oman yhteisönsä keskuudessa. Seinäkalenteri on kuvitettu vanhoilla valokuvilla, jotka esittävät 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun parantajia ja tietäjiä.

Kalenterin vakiovarustukseen kuuluu runsas tietopaketti suomalaisesta kansanuskosta ja kansanperinteestä. Kalenteri esittelee vanhan kansan vuodenkierron, johon kuuluu pyhäpäiviä jolloin suku tai yhteisö on perinteisesti jättänyt arjen työt taakseen ja kokoontunut yhteen juhlimaan ja kunnioittamaan haltijoita ja vainajia. On puolipyhiä, joihin kuuluvat tietyt tavat, ruoat ja laulut. Lisäksi on luonnon ja perinteisten töiden merkkipäiviä, jotka jaksottavat vuodenkulkua.

Ostamalla kalenterin tuet Taivaannaulan toimintaa ja suomalaisen henkisen perinteen ja perinnekulttuurin säilymistä. Kalenteria saa tilattua Taivaannaulan verkkokaupasta.

Kalenterin voi tilata jo nyt, mutta toimitukset alkavat vasta elo-syyskuun vaihteessa.