Taivaannaulan vuotuista toukojuhlaa vietettiin viime viikonloppuna Päijälän kylässä Kuhmoisissa. Viikonlopun aikana kunnostimme juhlapaikkana toimineen Ojastenlahden tilan pihapiiriä. Talkootyönä siistittiin vanhaa lähdettä, maalattiin punamullalla aittaa ja kunnostettiin hirsirakennusta.

Töiden ohella juhlaan kuuluivat myös vanhan kansan keväiset toimet: seremonialliset kylviäiset toukoleipineen, sahdin maistelu ja kesän toivottaminen tervetulleeksi valkean äärellä musiikista nauttien. Pitopöytä notkui herkullista ruokaa ja hirsisaunan löylyt lämmittivät juhlakansaa. Päästinpä juhlan lopuksi vielä tutustumaan vanhaan längelmäkeläiseen kaivokseen, josta louhittu kiveä kovasimiin. Juhlaan osallistui niin uusia kuin vanhoja Taivaannaulan jäseniä.

Tässä muutama kuva toukojuhlan tunnelmista. 🙂