Kansanperinnekalenteri 2020 on nyt ennakkotilattavissa Taivaannaulan verkkokaupassa! Kalenterin toimitukset alkavat elo-syyskuun vaihteessa.

Taivaannaulan suosittu seinäkalenteri esittelee vanhan kansan vuodenkierron kekristä kekriin. Kansanperinnekalenterin kuvateema kunnioittaa tänä vuonna kansanmusiikkia sen juurevimmassa ja rahvaanomaisimmassa muodossa. Soitto, laulu ja tanssi ovat kuuluneet erottamattomana osana esivanhempiemme elämään. Suomen alueen rikas musiikkiperinne yltää työntekoa rytmittäneistä arkisista lauluista pyhään runolauluun sekä »äänellä itkemisestä» äänekkääseen ilakointiin kevätvalkeiden äärellä.

Seinäkalenterin vakiovarustukseen kuuluu runsas tietopaketti suomalaisesta kansanuskosta ja kansanperinteestä. Kalenteri esittelee vanhan kansan vuodenkierron, johon kuuluu pyhäpäiviä jolloin suku tai yhteisö on perinteisesti jättänyt arjen työt taakseen ja kokoontunut yhteen juhlimaan ja kunnioittamaan haltijoita ja vainajia. On puolipyhiä, joihin kuuluvat tietyt tavat, ruoat ja laulut. Lisäksi on luonnon ja perinteisten töiden merkkipäiviä, jotka jaksottavat vuodenkulkua.

Ostamalla kalenterin tuet Taivaannaula ry:n toimintaa ja suomalaisen henkisen perinteen ja perinnekulttuurin säilymistä.

Kalenterin voi siis tilata jo nyt, mutta toimitukset alkavat vasta elo-syyskuun vaihteessa. Kalenteri alkaa marraskuun alun kekristä. 

Tilaa perinnekalenteri 2020 tästä linkistä!