Taivaannaulan perinnekalenteri 2022 on nyt ennakkotilattavissa yhdistyksen verkkokaupassa! Kalenterin toimitukset alkavat elo-syyskuun vaihteessa.

Kalenterin voit ennakkotilata tästä linkistä.

Jo yli vuosikymmenen ajan Taivaannaulan suosittu seinäkalenteri on esitellyt vanhan kansan vuodenkiertoa kekristä kekriin. Tuoreen kalenterin kuviin olemme koonneet kansaperinteessä tavattuja symboleja.

Kansanperinteisiä symboleita löytyy runsaasti erilaisten käsitöiden koristeissa, puumerkeissä, riimusauvoissa sekä rakennuksissa ja rakennelmissa kuten juhannussaloissa. Symbolien merkityssisältö on joiltakin osin hämärän peitossa tai muuntunut vuosien varrella. Lähes kaikki symbolit liitetään jollakin tavalla joko onneen, sadon takaamiseen tai suojeluun.

Perinteisten symbolien muoto jaksaa kuitenkin kiinnostaa yhä uusia sukupolvia. Hyvänä esimerkkinä on kivilabyrintti jatulintarha, joita rakennetaan uusia vielä tänäkin päivänä. Toisaalta symbolit ovat yhä osa elävää kansanperinnettä kuten karjalaiseen kulttuuriin kuuluvat käspaikat tai juhannussalkojen pystytys.

Toivomme tämän kalenterin myötä edistävämme symbolien tunnettavuutta, havainnointia ja käyttöä myös jokapäiväisessä elämässä.

Seinäkalenterin vakiovarustukseen kuuluu tuttuun tapaan runsas tietopaketti suomalaisesta kansanuskosta ja kansanperinteestä. Ostamalla kalenterin tuet Taivaannaula ry:n toimintaa ja suomalaisen henkisen perinteen ja perinnekulttuurin säilymistä.

Kalenterin voi siis tilata jo nyt, mutta toimitukset alkavat arvion mukaan elo-syyskuun vaihteessa. Kalenteri alkaa marraskuun alun kekristä.

Tilaa Taivaannaulan perinnekalenteri 2022