Kansainvälinen Hiisien kuvakilpailu päättyy tulevana lauantaina 15.10. Kilpailuun ovat tervetulleita kuvat ja sekä lyhyet videot historiallisista luonnontilaisista pyhistä paikoista. Kilpailun pääpalkinto on 1000 euroa, sukukansojen palkinto 300 euroa, Suomen sarjan palkinto 300 euroa ja 16-vuotiaiden ja nuorempien palkinto 200 euroa. Näiden lisäksi jaetaan paikkakunta- ja teemakohtaisia palkintoja.

Suomesta tiedetään satoja perinteen tuntemia pyhiä paikkoja, joiden joukossa on suurempia hiisiä, pyhiä järviä ja jokia sekä myös yksittäisiä pyhiä puita, kiviä, luolia ja lähteitä. Pyhien paikkojen joukkoon kuuluvat samoin parantavat lähteet ja vanhempaan hautausperinteeseen liittyvät karsikkopuut. Luonnontilaisia pyhiä paikkoja on koottu Taivaannaulan pyhien paikkojen karttaan.

Kansainvälinen Hiisien kuvakilpailu järjestetään tänä vuonna 15. kertaa. Kilpailun kuvakokoelma muodostaa ainutlaatuisen kulttuurihistoriallisen arkiston, johon voit kuvakilpailun sivuilla.

Hiisien kuvakilpailun järjestää Suomessa Taivaannaula ry. Kilpailun järjestäjä Virossa on Hiite Maja-säätiö.

Enemmän tietoa, kilpailun ohjeet ja kuvien lataaminen kilpailun sivuille löytyvät tämän sivun kautta.