Nälkä. Ja mäntyjä kasvaa joka puolella. Männystä saatava pettu on ollut pula-ajan pelastus. Mutta miten sitä kerätään ja irrotetaan? Opi kurssillamme petun keräys ja irrotus. Ei tule nälkä.

Pettu-nimityksellä tarkoitetaan yleisesti männyn jälsi- ja nilakerrosta, jota on käytetty niukkoina aikoina ravintona. Myös muita puulajeja kuin mäntyä on käytetty petun lähteenä. Jalavaa ja haapaa on pidetty jopa hyvänä, kuusi ei kuitenkaan ole sopiva.

Pettupuuna on paras nuori, suora ja tyvipuolelta mahdollisimman oksaton puu. Pettua on helpoin irrottaa kevällä kasvun alkamisen aikaan, myöhemmin kesällä pettuliina tarttuu lujempaan ja sen irrotus on hankalampaa. Erityisen merkityksen petun käyttöön hätäravintona antaa mahdollisuus kerätä sitä kaikkina vuoden aikoina, ravintorikkainta on kuitenkin kevätpettu. Pettu ei kuitenkaan ole aivan vaaratonta. Jos puolet tai enemmän leivästä on pettua pitkiä aikoja, se on haitallista terveydelle.

Kurssillamme opit sekä keräämään että irrottamaan pettua. Saat myös ohjeet itse irrottamasi petun esikäsittelyyn kotona.

Kurssimaksu 15€, Taivaannaulan jäsenet 10€. Max. 20 osallistujaa.

Ilmoittaudu kurssille täältä: https://piiru.nettilomake.fi/form/16735

Ilmoittautuminen on sitova. Saat maksuohjeet ilmoittautumisen jälkeen. Paikkasi kurssilla varmistat maksamalla kurssimaksun maksuohjeiden mukaisesti.

Kurssi järjestetään ulkotiloissa. Varaudu siis sopivalla vaatetuksella.

Lisätietoja kurssin tapahtumasivulta:

https://www.facebook.com/events/272114272614027