Retket ja kurssit

Kurssit

Perinne on tietoja ja taitoja, se on asioiden tekemistä omassa elämässä ja siirtämistä uusille sukupolville. Taivaannaulan kurssien tarkoituksena on tarjota ihmisille mahdollisuus oppia käytännönläheisellä tavalla tuntemaan omat juurensa ja aikaisempien sukupolvien perinteet ja jatkaa tältä pohjalta perinteitä myös omassa elämässään.

Kursseille pyydetään mahdollisuuksien mukaan »perinteenkantajia», jotka saavat näin mahdollisuuden jakaa tietojaan ja taitojaan eteenpäin. Taivaannaulan kurssitoiminta aloitettiin toukokuussa 2015, jolloin Valkeakosken Ritvalan kylässä perehdyttiin sahdinteon saloihin.

Retket

Taivaannaula järjestää niin paikallisia, valtakunnallisia kuin kansainvälisiäkin retkiä. Viime vuosina Taivaannaulan retkiä on järjestetty erityisesti Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa paikallistoiminnan puitteissa.

Retkien tarkoituksena on vahvistaa ihmisten yhteyttä hiisiin ja muihin kansanperinteen näkökulmasta merkityksellisiin kohteisiin eri puolilla Suomea. Retkillä voidaan tutustua esimerkiksi maanläheiseen elämänmenoon perinnetiloilla tai käydä konserttimatkalla.

Kansainvälisesti Taivaannaulan retket ovat suuntautuneet kesäleirien myötä Viroon. Kansainväliset retket tutustuttavat uusiin kulttuureihin ja ihmisiin. Tulevaisuuden mahdollisia kansainvälisiä retkikohteita ovat esimerkiksi rajantakainen Karjala, Skandinavian metsäsuomalaisten alueet tai vaikkapa Saamenmaa.

Tulevat tapahtumat

Tulevien retkien tiedot löydät tapahtumakalenterista.

Huom! Monet retket on suunnattu vain Taivaannaulan jäsenille, joten niistä tiedotetaan vain yhdistyksen sisäisesti.